Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μακρόν: 15 ημέρες διορία στους μουσουλμάνους να δηλώσουν ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα

Σχέδιο κατά του «ισλαμικού αυτονομισμού» έθεσε σε λειτουργία ο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις, έδωσε διορία 15 ημερών στους μουσουλμάνους της χώρας να υπογράψουν διακήρυξη με την οποία αποδέχονται ότι το Ισλάμ είναι απλώς μια θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα, αλλά και να αποκηρύξουν κάθε προσπάθεια ξένης εμπλοκής στα εσωτερικά της χώρας.

Για τον λόγο αυτό προσκάλεσε τους επικεφαλής του CFCM (Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Θρησκείας) για να συζητήσουν το θέμα των ιμάμηδων και της πιστοποίησής τους.

Η γαλλική Le Monde αναφέρει ότι πρόκειται για ένα ακανθώδες θέμα αφού, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Μακρόν, «η ύπαρξη αυτοαποκαλούμενων ιμάμων θα μπορούσε να δημιουργήσει διαταραχές στη δημόσια τάξη».

Η ηγεσία του CFCM υπέβαλε στην προεδρεία της Γαλλίας αλλά και στον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνεδρίαση σχέδιο: για τη δημιουργία ενός «εθνικού συμβουλίου ιμάμηδων».

Δηλαδή ένα επίσημο θεσμό ο οποίος θα καθορίζει τα κριτήρια για να γίνει κάποιος ιμάμης και θα εκδίδει επίσημες άδεις σε όσους εγκρίνει.

Το συμβούλιο θα μπορούσε να ανακαλέσει την κάρτα ιμάμης σε περίπτωση παραβίασης δεοντολογικών κανόνων που θα τεθούν.


Από την πλευρά του ο Μακρόν ζήτησε από τους ηγέτες του Ισλάμ στην Γαλλία να υπογράψουν άμεσα την διακήρυξη που τους ζήτησε και ταυτόχρονα παίρνει σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που ονομάζει «ισλαμιστική αυτονομία».

– Περιορισμούς στην κατ’ οίκον εκπαίδευση, υποχρεωτική συμμετοχή στη δημόσια παιδεία και σκληρότερες τιμωρίες για όσους προσπαθούν να εκφοβίσουν δημόσιους αξιωματούχους για θρησκευτικούς λόγους

– Σε κάθε παιδί θα δοθεί ένας αριθμός ταυτοποίησης με τον οποίο θα ελέγχεται αν φοιτά σε σχολείο. Γονείς που παραβιάζουν αυτό τον νόμο θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα.

– Απαγόρευση κοινοποίησης των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου με τρόπο που να τους επιτρέπει να εντοπίζονται από άτομα που θέλουν να τους βλάψουν

Με αυτό τον τρόπο ελπίζει πως θα μπορέσει το γαλλικό κράτος να εκπαιδεύσει τα παιδιά των μουσουλμάνων με τον ίδιο τρόπο που εκπαιδεύονται οι Γάλλοι και να τους προσφέρει κοσμική παιδεία με την οποία θεωρεί πως θα ενταχθούν ομαλά στην γαλλική κοινωνία.

«Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά μας από τα συμπλέγματα των ισλαμιστών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί από το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο στις 9 Δεκεμβρίου.


ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ
22.11.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget