Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κορονοχρέη: Έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. προς την εφορία


Ο κορωνοϊός έχει «παγώσει» τα χρέη των φορολογουμένων προς την Εφορία επί μισό χρόνο


Παρά τις αναστολές πληρωμής των φόρων δημιουργήθηκαν 700 εκαταμμύρια ευρώ νέα «κορωνοχρέη» τον Σεπτέμβριο και 3,6 δισ. στο 9μηνο.


Ο κορωνοϊός έχει «παγώσει» τα χρέη των φορολογουμένων προς την Εφορία επί μισό χρόνο, αλλά τον μήνα Σεπτέμβριο που έπρεπε να πληρωθούν τρέχοντες φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ «έσκασαν» νέα χρέη 695 εκατ., όταν πέρυσι την ίδια περίοδο είχε προκύψει νέα χρέη 588 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 18%).

Τα συνολικά χρέη στο Κράτος ξεπέρασαν για πρώτη φορά στα χρονικά τα 106 δισ. ευρώ. Ανήλθαν στα 106,197 δισ. ευρώ.
Όπως δείχνουν όμως τα στοιχεία εξέλιξης των εισπράξεων οφειλών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ύφεσης, ο μηνιαίος ρυθμός αύξησης παραμένει χαμηλός (μισό τοις χιλίοις τον Σεπτεμβριο εν σχέσει με τον Αύγουστο) καθώς οι μαζικές αναστολές πληρωμής υποχρεώσεων σημαίνουν ότι χρέη που δεν πληρώνονται, μεταφέρονται στο μέλλον και δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμα.
Με τα δεδομένα αυτά η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο φέτος καταγράφηκαν 3.867.892 οφειλέτες στην εφορία, σχεδόν 7.000 λιγότεροι από τους 3.874.902 που ήταν πέρυσι! Ο μηνιαίος ρυθμός αύξησης ήταν μόλις μισό τοις χιλίοις, εν σχέσει με τον προηγούμενο μήνα.

Και καθώς έχουν παγώσει και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, οι εισπράξεις της ΑΑΔΕ έχουν «κολλήσει» στον Φεβρουάριο προ κορωνοϊού, ενώ από Μάρτιο και μετά είναι σταθερά μικρότερες από πέρυσι.
Παρά ταύτα, από τις αρχές του χρόνου η ΑΑΔΕ κατάφερε να ανακτήσει 2 δισ. από τα παλαιά χρέη των 105 δισ. που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως τον περασμένο Δεκέμβριο.Σε ό,τι αφορά όμως το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία της εφορίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι μη φορολογικές κατηγορίες, για το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έφτασε στα 3,898 δισ ευρώ., ενώ την ίδια περίοδο το 2019 είχε αυξηθεί 5,270 δισ. ευρώ (μείωση κατά 26%).

Για το μήνα αναφοράς (Σεπτέμβριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 695 εκ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 588 εκ. (αύξηση κατά 18%)

Το 92% προέρχεται από τις εξής κατηγορίες:
PENTAPOSTAGMA
16.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget