Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Κορωνοιός-Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης-λιανεμπορίου από την 1η Δεκεμβρίου

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «μάχη της Αττικής», η οποία, κατά τους λοιμωξιολόγους αλλά και του αρμόδιους του ΕΣΥ, θα κρίνει την έκβαση του πολέμου πανελλαδικά, κυβερνητικοί παράγοντες συζητούν ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η οικονομία έτσι ώστε οι επιπτώσεις από το lockdown να είναι οι λιγότερο δυνατές.

Αν αντέξει το σύστημα υγείας στην Αττική, το οποίο αντιμετωπίζει τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της χώρας, και ταυτόχρονα μπορέσει να βοηθήσει καταλυτικά τις ζώνες απόλυτου κινδύνου της Β. Ελλάδας, τότε, κατά τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας, ενδεχομένως ο πόλεμος κατά του COVID-19 να λήξει νικηφόρα.


Ωστόσο, αν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και των ειδικών είναι βεβαίως η πορεία της πανδημίας, εντούτοις οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ήδη προγραμματίζουν τη σταδιακή λειτουργία της οικονομίας, από την 1η Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά την 1η φάση του lockdown. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε πάνελ τηλεοπτικού σταθμού. Βεβαίως, όλα αυτά τα σχέδια βασίζονται στη θεωρία ότι εντός του επομένου χρονικού διαστήματος θα υπάρξει κορύφωση του β' κύματος της πανδημίας, στη συνέχεια η περιβόητη καμπύλη θα αρχίσει να ισιώνει και μετά να ακολουθεί πτωτική πορεία. Δηλαδή, με λίγα λόγια, οι κυβερνητικοί παράγοντες επενδύουν στο ενδεχόμενο την 1η Δεκεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η φάση της κορύφωσης και στη συνέχεια της σταθεροποίησης του πανδημικού φαινομένου.

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Παπαθανάση, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξετάζονται και εναλλακτικά σχέδια.

Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει σοβαρή μείωση της διασποράς του ιού. Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλα σενάρια και ότι δεν μπαίνει στη ζυγαριά η δημόσια υγεία, ενώ υπογράμμισε ότι κανείς δεν είπε ότι θα ανοίξει η αγορά χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, «η επιστημονική πρόταση της επιτροπής επιδημιολόγων ήταν για 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε. Εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση» συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι πολύ νωρίς, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη». Ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι το σχέδιο θα βασίζεται στην εμπειρία της άνοιξης, οπότε η επανεκκίνηση έγινε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων, μία εβδομάδα μετά το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες ξεκίνησε η εστίαση και στις τρεις εβδομάδες άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Τόνισε ότι στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρξει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους. Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για τη μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα. Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα. Για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδας.
16.11.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget