Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Το Oruc Reis συνεχίζει να παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα & η Άγκυρα ετοιμάζει το 3ο πλωτό γεωτρύπανο της


pronews.gr


H Τoυρκία ξετυλίγει τον σχεδιασμό της για αρπαγή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της κυπριακής ΑΟΖ καθώς στέλνει στο λιμάνι Χαϊντάρπασα στην Κωνσταντινούπολη για τελικές τεχνικές εργασίες πριν ξεκινήσει γεωτρήσεις το τρίτο της γεωτρύπανο, το «Κανουνί» την στιγμή που συνεχίζονται οι παράνομες δραστηριότητες του «Oruc Reis» μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Στα 20 μίλια από το Καστελόριζο έφθασε το Oruc Reis, έχοντας κλειστό το σύστημα εντοπισμού του, αργά το βράδυ. Το τουρκικό ερευνητικό έφθασε μέχρι το ανατολικό άκρο της περιοχής που έχει “δεσμεύσει” με τη παράνομη NAVTEX του.


Στη συνέχεια έστριψε, κινείται νοτιοδυτικά και αυτή τη στιγμή έχει φθάσει στα 30 μίλια.

Γύρω από το τουρκικό ερευνητικό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 6 πολεμικά πλοία.

Το «Κανουνί» αναχώρησε από λιμάνι της Σελεύκειας όπου βρισκόταν τους τελευταίους μήνες τα μεσάνυχτα με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης όπου υπάρχουν υποδομές για να γίνει εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού αλλά και για τα «πανηγύρια» πριν την αποστολή του για γεωτρήσεις.

Το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το Yavuz, βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Σελεύκειας.


Την ίδια ώρα, από χθες, το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» ξεκίνησε παράνομες σεισμογραφικές έρευνες στα βορειότερα τμήματα των τεμαχίων 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι επικεντρώνεται σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο τελευταίων παράνομων γεωτρήσεων που πραγματοποίησε το Yavuz, όπου υπήρχαν ενδείξεις για κοίτασμα, χωρίς όμως οι γεωτρήσεις να δώσουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.


Στο μεταξύ, η Τουρκία, συνεχίζοντας τις προκλήσεις στην περιοχή, εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX, αντιγράφοντας αντίστοιχη Κυπριακή, για τις εργασίες του γαλλικού ειδικού πλοίου «ILE D'OUESSANT», το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες εκτελεί εργασίες σε υποθαλάσσιο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο σε περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Τουρκία εξέδωσε την παράνομη NAVTEX περίπου 10 ώρες μετά την σχετική NAVTEX που εξέδωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι το ίδιο το γαλλικό πλοίο, δηλώνει μέσω της εκπομπής των χαρακτηριστικών του, ότι βρίσκεται σε Κυπριακή περιοχή (Cyprus Operation Area).

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «αντιφατικές θέσεις» επειδή το State Department μίλησε για «η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης που αντιπροσωπεύει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς Ελλάδας και Κύπρου, δεν έχει κάποια νομική σημασία. Επομένως αποτελεί μια μεγάλη αντίθεση για τις ΗΠΑ να επικρίνουν τις δραστηριότητες των σεισμικών ερευνών του Oruc Reis που διεξάγονται μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αυτή η αντίφαση παρατηρείται και στις δηλώσεις ορισμένων κρατών-μελών της ΕΕ.

Οι αυξανόμενες εντάσεις στο Αιγαίο και την Μεσόγειο Θάλασσα δεν οφείλονται στην Τουρκία αλλά στην Κύπρο και την Ελλάδα. Για την ακρίβεια τα βήματα κλιμάκωσης που έκανε η Τουρκία από τις 12 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη επισημανθεί από το υπουργείο Εξωτερικών».
14.10.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget