Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Απάτη «made in Greece» με πιστωτικές κάρτες: Οι εταιρείες και η έρευνα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών


Εικόνα Anna Shvets από το Pexels.com 

Είχαν δημιουργήσει εταιρείες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ισπανία. Μετέφεραν ποσά από τη μία στην άλλη και εξαπατούσαν αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.


Μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ήταν και πρόσωπα ελληνικής καταγωγής με ενεργό συμμετοχή. Μέχρι που κάποιοι από τους εμπλεκόμενους συνελήφθησαν προ ημερών στην Ελλάδα καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης έπειτα από έρευνες ισπανικών και αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr βασικός ύποπτος είναι ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής. Το πρόσωπο αυτό φέρεται τον Ιανουάριο του 2019 να συνέστησε στη Φλόριντα των ΗΠΑ εταιρεία με σκοπό «τη διάπραξη της απάτης» σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Το πρόσωπο αυτό μετά τη σύσταση της εταιρείας άνοιξε και άλλους λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες. Μέχρι που η αμερικανική τράπεζα Prosperity bank τον κατήγγειλε για «δολιοφθορά».

Το ίδιο πρόσωπο εμφανίζεται όμως ως ιδιοκτήτης εταιρείας και στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Schwieberdingen. Εκεί το πρόσωπο αυτό, το οποίο μάλιστα ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας φέρεται να πραγματοποίησε «τον ίδιο τρόπο απάτης με αμερικανικές κάρτες», σύμφωνα πάντα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο του πρόσφερε κάθε μήνα χρήματα ώστε να περνά κάρτες στην δική του επιχείρηση στη Γερμανία. Τελικά δύο τράπεζες της Γερμανίας η BS PAYONE GMBH και η EVO PAYMENT GMBH ενημέρωσαν τη γερμανική αστυνομία σχετικά με αντίστοιχες αναφορές απάτης καθώς επίσης και ύποπτες κινήσεις που είχαν να κάνουν με ξέπλυμα χρημάτων.
Τα εμβάσματα

Στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης γίνεται επίσης λόγος και για εμβάσματα που μετέφερε το συγκεκριμένο πρόσωπο σε εταιρεία στις ΗΠΑ η οποία ανήκει σε άλλο πρόσωπο ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για πέντε εμβάσματα τα οποία ερεύνησαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τα οποία εστάλησαν τον Δεκέμβριο του 2018.

Δεν ήταν όμως και τα μοναδικά. Στην εταιρεία που είχε ιδρύσει ο ίδιος εντοπίστηκαν και άλλα δύο εμβάσματα από μία ισπανική και μία δανέζικη εταιρεία. Διαχειριστής και των δύο ήταν επίσης ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό. Στη συνέχεια όμως κατέθεσαν προσφυγή και αφέθηκαν ελεύθεροι.


documento
20.10.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget