Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

H συνταγή της ημέρας: Cheesecake με σάλτσα καραμέλας





 eleftherostypos.gr


Το πιο γνωστό και αγαπημένο γλυκό των Νεοϋορκέζων είναι εδώ: Η απόλυτη συνταγή για αμερικάνικο cheesecake με σάλτσα αλμυρής καραμέλας, με την πιο αφράτη γέμιση, δια χειρός Πέτρου Συρίγου.



Υλικά

Για τη βάση
1 κούπα θρυμματισμένο μπισκότο της αρεσκείας μας
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο αλατισμένο φρέσκο βούτυρο

Για την κρέμα cheesecake
700 γραμμ. τυρί Philadelphia
200 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. γιαούρτι
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την σάλτσα αλμυρής καραμέλας
200 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. αλατισμένο βούτυρο
210 ml κρέμα γάλακτος 35%
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι





Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165. Τυλίξτε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα κέικ 25 εκ. με αλουμινόχαρτο, γιατί θα ψηθεί σε μπεν μαρί και έτσι θα το προστατέψετε από τυχόν νερό που μπορεί να περάσει μέσα.

Προσθέστε λιωμένο βούτυρο (6 κ.σ.) στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατέψετε καλά να γίνει μια μάζα. Πιέζοντας καλύψετε τον πάτο της φόρμας, καθώς και τα τοιχώματα περιμετρικά υψώνοντας το στους 3 πόντους.

Για την γέμιση: Χτυπήστε το τυρί μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε την ζάχαρη, το γιαούρτι και την βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίξτε το μείγμα του τυριού πάνω από τον φλοιό του μπισκότου. Προετοιμάσετε το μπεν μαρί, τοποθετήστε το στρογγυλό (26 πόντων) ταψί ελατηρίου σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε λίγο βραστό νερό. Πρέπει να ανέβει στους 2,5 πόντους, περίπου, το ζεστό νερό μέσα στο εξωτερικό ταψί.

Τοποθετήστε το cheesecake στο προετοιμασμένο μπεν μαρί μέσα στον φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά στους 165. Δέκα λεπτά αργότερα μειώστε τη θερμότητα στους 150 και αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Σβήστε το φούρνο και αφήστε το να καθίσει στο φούρνο για αλλά 30 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το cheesecake από το νερό. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 1 ώρα, και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για τη σάλτσα καραμέλας: Μαγειρέψτε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσέξτε γιατί η ζάχαρη καίγεται γρήγορα. Μόλις πάρει ένα χάλκινο χρώμα, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Προσθέστε την ζεστή κρέμα γάλακτος σίγα σιγά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό. Αφαιρέστε την από τη φωτιά και ανακατέψτε σε αυτήν το αλάτι.

Αφήστε την να κρυώσει λίγο . Ρίξτε την δροσερή καραμέλα σε όλο το cheesecake και πασπαλίστε λίγο χοντρό αλάτι πάνω από την καραμέλα. Σερβίρεται παγωμένo.
31.10.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget