Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τι αλλάζει στα επιδόματα στέγασης, τέκνων και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Περισσότερους δικαιούχους περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για τα επιδόματα που δίνονται μέσω του ΟΠΕΚΑ και για το λόγο αυτό αυξάνεται κατά 300 εκατ. ευρώ το κονδύλι σε τρεις σημαντικές ενισχύσεις: Το ελάχιστο εγγυημένο εισοδήματος, επιδομάτων τέκνων και το επίδομα στέγασης.Η αύξηση της επιχορήγησης προς τον ΟΠΕΚΑ είναι αποτέλεσμα της – προκαλούμενης από την πανδημία του κορωνοϊού – μείωσης των εισοδημάτων χιλιάδων νοικοκυριών εντός του 2020 και της υπαγωγής περισσότερων νοικοκυριών στους δικαιούχους των συγκεκριμένων παροχών. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση των συγκριμένων επιδομάτων γίνεται (μέχρι σήμερα) με τα εξής κριτήρια:

Επίδομα στέγασης: Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Το εισόδημα του νοικοκυριού κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού. Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)
Επίδομα τέκνων: Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος ως εξής:
-Πρώτη κατηγορία: έως 6.000 ευρώ
-Δεύτερη κατηγορία: από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ
-Τρίτη κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ
Το ποσό του επιδόματος ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προχώρα και στην αύξηση του ποσού που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης. Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2020-2021 διαμορφώνεται στα 84 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο υψηλότερο κατά 16 εκατ. ευρώ από το επίπεδο στο οποίο είχε διαμορφωθεί για την περίοδο 2019-2020. Η αύξηση της συγκεκριμένη επιχορήγηση οφείλεται επίσης στην αναμενόμενη υπαγωγής περισσοτέρων νοικοκυριών στους δικαιούχους του επιδόματος.


ΠΙΕΡΙΚΗ
7.10.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget