Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ο πάπυρος με τους μεθυσμένους πρίγκιπες έπιασε 33,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία


έθνος
AP To ποσό των 33,6 εκατ. ευρώ έπιασε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ ένας σπάνιος πάπυρος 700 ετών της δυναστείας Γιουάν της Κίνας


Ομήκους δύο μέτρων πάπυρος φέρει τη ζωγραφιά «Πέντε Μεθυσμένων Πριγκίπων που Επιστρέφουν Έφιπποι» και τον φιλοτέχνησε ο διάσημος Κινέζος καλλιτέχνης και κρατικός αξιωματούχος Ρεν Ρενφά. Το έργο απεικονίζει τους πέντε πρίγκιπες συνοδεία τεσσάρων ατόμων να ιππεύουν κι ένας εξ’ αυτών είναι ο Λι Λινγκζί, που έμελλε να γίνει ο μακροβιότερος αυτοκράτορας της δυναστείας Τανγκ της Κίνας, Χουανζόνγκ. Ο πάπυρος φέρει επίσης μια σειρά από σφραγίδες, ανάμεσά τους και αρκετών κινέζων αυτοκρατόρων.

Το 1922 ο εν λόγω πάπυρος μεταφέρθηκε εκτός της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου από τον Που Γι, τον τελευταίο αυτοκράτορα της Κίνας μετά την πτώση της δυναστείας των Τσινγκ. Αρχικά αναμενόταν να πιάσει κάπου ανάμεσα σε 10-15,5 εκατ. δολάρια.

Πολλά από τα 21 έργα του Ρεν Ρενφά φιλοξενούνται σε μουσεία ή ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. «Ο πίνακας», όπως λέει η ειδική στα κλασικά κινεζικά έργα Τέχνης του οίκου Sotheby’s, Σάλι Φονγκ, «αφηγείται την ιστορία των πέντε κινέζων πριγκίπων που διασκέδασαν, μέθυσαν και επέστρεψαν στα παλάτια τους. Ο ένας εξ’ αυτών είναι ο μελλοντικός αυτοκράτορας. Στον πίνακα τον βλέπουμε να απεικονίζεται ως άτομο που μπορεί να ανεχθεί το μεθύσι και να επιστρέψει πίσω μαζί με τους άλλους μεθυσμένους πρίγκιπες».
10.10.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget