Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αύξηση της θητείας στον Στρατό από το 2021: Είναι τρεις μήνες αρκετοί για να λύσουν το πρόβλημα;


pronews.grΠροχώρα με ταχύτατους ρυθμούς η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό κατά τρεις μήνες από τους 9 στους 12 από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δύσκολα επιλύσιμο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της ανύπαρκτης επάνδρωσης των μονάδων, απέναντι σε μια Τουρκία η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα από την υπερεπάρκεια στρατευσίμων.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV η αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα πραγματοποιηθεί μέσα στις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021 με την δεύτερη να είναι η επικρατέστερη.


Βέβαια πρόκειται για κινήσεις οι οποίες μόνο προσωρινό χαρακτήρα έχουν.

Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει με εννεάμηνη θητεία περί τους 35.000 άνδρες. Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες τότε ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 45.000 άνδρες, μπορεί και παραπάνω, αλλά η αύξηση μόνο προσωρινό χαρακτήρα μπορεί να έχει.

Το πρόβλημα είναι οι ΕΣΣΟ θα αποδίδουν συνέχεια όλο και λιγότερους κληρωτούς και μάλιστα με θεαματική πτώση.

Η υπογεννητικότητα κινείται σε επίπεδα που δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος και η μείωση του πληθυσμού τα επόμενα χρόνια θα συνεχής και ραγδαία.


Προς την κατεύθυνση αυτή τίποτα δεν έχει γίνει και είναι απίθανο να γίνει.


Αν και ο αριθμός των εκτρώσεων στη χώρα παραμένει σχετικά αδιευκρίνιστος, ορισμένα στοιχεία μιλούν για έως και 350.000 το χρόνο ενώ ο τζίρος από αυτές σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία ανέρχεται σε 200 εκατ.

Εάν σε αυτό προστεθεί το γεγονός ότι πλέον τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γεννιούνται λιγότερα από 100.000 παιδιά τον χρόνο, για πρώτη φορά από τότε που καταγράφονται στοιχεία, με τον δείκτη γονιμότητας να έχει κατακρημνιστεί στο 1,38 τη στιγμή που μόνο με 2,1 απλά ο πληθυσμός παραμένει σταθερός, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι μακροπρόθεσμα ούτε αυξήσεις θητείας ούτε και εξάλειψη φυγόστρατων/ανυπότακτων θα μπορέσουν να μετριάσουν το πρόβλημα της σταδιακής εξαφάνισης των γενεών και φυσικά της στελέχωσης των ΕΔ.

Μέχρι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι (8,8 εκατομμύρια), και αυτό σύμφωνα με το μεσαίο σενάριο.

Και αν κάποιοι σπεύσουν να πουν ότι τόσο είμαστε και το 1970 για την ακρίβεια 8,781, θα απογοητευτούν.

Τότε ο πληθυσμός ήταν νέος, με τάσεις πρωτοφανούς δυναμικής ανανέωσης γενεών.

Τα 8,8 εκατ. του 2050 θα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς θα πρόκειται για ένα γηρασμένο πληθυσμό με το 1/3 εξ αυτών να είναι πάνω από 65.
18.10.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget