Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σε αποσύνθεση οι Τουρκικές ΕΔ: Στην φυλακή 16 εν ενεργεία πιλότοι μαχητικών F-16


Οι Τούρκοι ξέρουν ότι απέναντι τους έχουν ένα τρομερό αντίπαλο και καταφεύγουν σε θεατρινισμούς


Πραγματικά είναι άξιο απορίας ποιοι ακριβώς μας απειλούν στο Καστελόριζο αλλά και σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο όλο αυτό το διάστημα, μετά και τα νέο κύματα συλλήψεων από την ΜΙΤ η οποία έχει μετατραπεί σε τουρκική “γκεστάπο” απο την τουρκική κυβέρνηση.


Οι πιστοί πράκτορες του Ερντογάν σε ειδική επιχείρηση συνέλαβαν στην περιοχή της Σμύρνης, αλλά και σε 26 άλλες επαρχίες, 110 υπόπτους, μεταξύ των οποίων 16 Τούρκους πιλότους αξιωματικούς της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και δεκάδες συνταγματάρχες, αντισυνταγματάρχες και υπολοχαγούς. Περίπου 89 ύποπτοι συνελήφθησαν, αναφέρουν τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές.

Σε άλλη τώρα ειδική επιχείρηση η αστυνομία αναζήτησε και αναζήτησε 57 υπόπτους σε 15 επαρχίες, συλλαμβάνοντας τελικά 32 από αυτούς, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 167.

Η σύλληψη 16 πιλότων καθώς και δεκάδων ανωτέρων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, ενισχύει την εικόνα αποσύνθεσης της οργανωμένης δομής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που έχουν φτάσει στο επίπεδο των Σοβιετικών, παραμονές της γερμανικής εισβολής το 1941, μετά τις σταλινικές εκκαθαρίσεις.


Τις τουρκικές Ταξιαρχίες τις διοικούν στελέχη που προήχθησαν αναγκαστικά (χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και τα χρόνια) λόγω απουσίας διοικητών, το ίδιο επίσης λαμβάνει χώρα και στα κατώτερα κλιμάκια του τουρκικού στρατού σε όλους τους κλάδους.
'Χάρτινος'' τίγρης που βρυχάται ο τουρκικός στρατός

Την ίδια στιγμή, το Ορούτς Ρέις πλέει εντός ελληνικών υδάτων συνοδεία πολεμικών πλοίων παρουσιάζοντας μια εικόνα μιας ισχυρής πολεμικής μηχανής που απειλεί ελληνικά κυριαρχικά και οικονομικά συμφέροντα.

Ποιόν όμως πραγματικά “ισχυρό” τουρκικό στρατό “προπαγανδίζει” το στυγνό ισλαμικό καθεστώς, την στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις των γειτόνων έχουν υποστεί μια εξαντλητική απομείωση χιλιάδων στελεχών;

Ποια “ισχυρή” τουρκική πολεμική αεροπορία διαφημίζει η Άγκυρα, την στιγμή που ο Τούρκος Α/ΓΕΑ δεν έχει έμπειρους πιλότους και αναζητά “μαντίλι να κλάψει” για το επίπεδο των ετοιμοτήτων των αεροσκαφών του;

Είναι γνωστό ότι η τουρκική αεροπορία πασχίζει μέσω των υπερπτήσεων να δείξει ότι μπορεί να συντηρήσει την πολιτική των προκλήσεων και του επεκτατισμού, όπως αυτή διατυπώθηκε στο βιβλίου που δίνει θεωρητικά υπόσταση στις αξιώσεις της Γαλάζιας Πατρίδας.


Σε κάθε περίπτωση η αποκατάσταση της παρούσας κατάστασης θα απαιτήσει αρκετά χρόνια ιδιαίτερα στην περίπτωση των αξιωματικών που μετά την πτητική τους σταδιοδρομία θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις. Γενικά η εκπαίδευση ιπταμένων σε μαχητικά μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο ή τρία χρόνια αλλά η δημιουργία επιτελών απαιτεί πολύ μεγαλύτερο χρόνο.

Για ποιον τουρκικό στρατό μιλάμε, αφού η δυσαρέσκεια, ο δοσιλογισμός, η πίεση και οι χαφιέδες εντός των τουρκικών στρατοπέδων έχουν φέρει στα όρια όλα τα στελέχη του, τα οποία δεν γνωρίζουν από που να φυλαχθούν;


Επίσης για ποια τουρκική αρμάδα μιλάμε όταν πριν 2,5 μήνες μια ελληνική φρεγάτα ταπείνωσε την τουρκική ναυαρχίδα με το σύστημα “επακούμβηση” χωρίς να βγάλουν άχνα οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι;

Υπενθυμίζουμε ότι άνω των 150.000 Τούρκων δημοσίων υπαλλήλων απολύθηκαν, ενώ πάνω από 20000 Τούρκοι στρατιωτικοί αποτάθηκαν και φυλακίστηκαν.

Αν όλους αυτούς τους πολλαπλασιάσουμε το λιγότερο επί τρία (ύπαρξη οικογένειας, γονιών κά) δημιουργείται ένα τεράστιο νούμερο αντιφρονούντων που αποτελεί ένα εσωτερικό μέτωπο κατά του Ερντογάν, που το μόνο που ξέρει καλά να κάνει είναι να απειλεί με θεατρινικό τρόπο την Ελλάδα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ηγεσία του τουρκικού στρατού “μέτρησε” την τρομερή επιχειρησιακή αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και διαπίστωσε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τα σχέδια του Ερντογάν, και σίγουρα τον προειδοποίησε να κάτσει "φρόνιμα".

Για αυτό ίσως τώρα ο Ερντογάν προσπαθεί με άλλους τρόπους να μετατρέψει σε κανονικότητα τις παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Καστελόριζο που αποτελεί στόχο της Άγκυρας από το 1964.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως θα δώσουν και πάλι ένα πολύ καλό μάθημα, αν και εφόσον απαιτηθεί , για το ποιες είναι και τι μπορούν ακριβώς να πράξουν και αυτό είναι απόλυτα σίγουρο ότι και να γίνει.


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
13.10.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget