Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ανοίγει η βεντάλια: 120 δόσεις και σε επαγγελματίες με οφειλές άνω των 50.000

MONONEWS

Επεκτείνεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές άνω των 50.000 ευρώ. Την απόφαση για οφειλές προς ταμεία και εφορία προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων για τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών προσώπων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί μια νέα υπουργική απόφαση που θα ορίζει τη διαδικασία και τους όρους για τις οφειλές που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ και δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2016. Δηλαδή θα ενταχθούν στη ρύθμιση της τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες που σήμερα έχουν εξαιρεθεί.
Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι με τους δανειστές η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έβαλε την πρόταση για ένταξη στη ρύθμιση των 36 ή 120 δόσεων ανάλογα με το ύψος των οφειλών τους μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την πρώτη στιγμή από το κουαρτέτο.

Η νέα ρύθμιση


Ουσιαστικά η νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα αφορά δυο κατηγορίες οφειλετών:

Όσους χρωστούν στο Δημόσιο (Δ.Ο.Υ, Τελωνεία και Ασφαλιστικά Ταμεία) πάνω από 50.000 έως 250.000 ευρώ.
Τους ελεύθερους επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 250.000 ευρώ.
Για την πρώτη κατηγορία θα λαμβάνονται υπόψη πρόσθετα κριτήρια σε σχέση με αυτά που ισχύουν για τους έχοντες οφειλές έως 50.000 ευρώ ενώ για την κατηγορία άνω των 250.000 ευρώ οι οφειλέτες θα πρέπει να προσκομίζουν έκθεση βιωσιμότητας και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Ό,τι δηλαδή ισχύει για όσους υπάγονται στο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών προς τις Τράπεζες, το Δημόσιο και τους ιδιώτες.

Προϋποθέσεις

Σήμερα για να ενταχθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις όπως ο επαγγελματίας θα πρέπει να:

Έχει κάνει έναρξη εργασιών.Έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα.Έχει σε μία από τις 3 τελευταίες χρήσεις πριν την υποβολή της αίτησης:
– θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, για οφειλέτες που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, ή

– θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ή θετική καθαρή θέση, για οφειλέτες που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.
Δεν έχει διακόψει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, εκτός εάν υποβληθεί δήλωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου πριν από την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών. Δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση το ίδιο το φυσικό πρόσωπο για φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δωροδοκία, δωροληψία, λαθρεμπορία κ.α.
29.10.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget