Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!


Το GFS ''ΒΛΈΠΕΙ'' ότι την 1η Οκτωβρίου ισχυρή κακοκαιρία χτυπά τον Θερμαϊκό (φωτο)

Καιρός: Το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS «βλέπει» κάτι από νέο... μίνι κυκλώνα, αυτή τη φορά μέσα στο Αιγαίο. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και αγγίζουν το όριο των συλλεκτικών, γι' αυτό και προχωράμε στη δημοσίευσή τους.Από τη στιγμή που έστω και ως τάση, ένα από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα την καταγράφουν, οφείλουμε να τις δημοσιοποιήσουμε. Γιατί, αν και αυτή τη φορά επιβεβαιωθούν, δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν για τον κρατικό μηχανισμό.Αν από την άλλη δεν επιβεβαιωθούν, που πραγματικά το ευχόμαστε, θα μείνουν στην ιστορία ως χάρτες που αποτύπωσαν μια πιθανότητα δημιουργίας ενός βαθύτατου βαρομετρικού χαμηλού μέσα στο Αιγαίο, που έχει όλες τις προοπτικές να χαρακτηριστεί και ως μίνι κυκλώνας.

Ενα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα καταγράφεται από το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS να μπαίνει στην Ελλάδα την 1η Οκτωβρίου με το χαμηλό βαρομετρικό να περνά από την κεντρική χώρα και να καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο, όπου εκεί δείχνει να παίρνει πολύ μεγάλη ισχύ, με την πίεση στο κέντρο του να πέφτει μέχρι και στα 988hpa, πράγμα που μπορεί υπό προϋποθέσεις να του δώσει κάτι από στοιχεία μίνι κυκλώνα και πολύ ισχυρά φαινόμενα καταιγίδων.

Θα δείτε στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες το πώς εμφανίζεται το συγκεκριμένο σύστημα στον ελλαδικό χώρο από την 1η Οκτωβρίου. Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για τάση και μόνο, ενδεχομένως ακόμα και για μια λάθος (σ.σ. μακάρι) πρόγνωση του GFS, αλλά και μόνο ως συλλεκτικές, οι εικόνες της παρουσίας ενός τόσο ισχυρού συστήματος μέσα στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο των Σποράδων, με απίστευτες ποσότητες βροχών.


Πηγή: dokari.gr
21.9.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget