Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων που βρίσκονται σε κίνδυνο, συγκροτήθηκε στον Δήμο Κατερίνης
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων συγκρότησε ο Δήμος Κατερίνης με σκοπό την πραγματοποίηση κοινωνικών ερευνών για θέματα κακοποίησης ανηλίκων και τη σύνταξη έκθεσης συμβάντων ανηλίκων που βρίσκονται σε κίνδυνο.


Σύμφωνα με την Α.Π. οικ.26800/27-8-2020 απόφαση που υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιαλός, η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων αναλαμβάνει δράση εφόσον α) δεχθεί σχετική ειδοποίηση από την Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας, β) εφόσον δεχθεί καταγγελία, έστω και ανώνυμη, για κακοποίηση ανηλίκου στα όρια του Δήμου Κατερίνης ή γ) εφόσον λάβει εισαγγελική εντολή για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Δήμος Κατερίνης προχωρήσαμε σε συγκρότηση Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.) προκειμένου να συμβάλουμε στη διαφύλαξη ανηλίκων από ποικίλες μορφές κακοποίησης. Αυτό το έργο είναι πολύ σοβαρό, γι’ αυτό και το αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα και μεγάλη ευαισθησία, συνεργαζόμενοι με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τις Δικαστικές Αρχές καθώς και με ευαισθητοποιημένους πολίτες.


Γι’ αυτό, όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς, το έργο μας δεν σταματά στη συγκρότηση της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων. Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί η τοπική μας κοινωνία, κάτι που θα προωθήσουμε όχι μόνο με σχετικές ανακοινώσεις αλλά και με δράσεις, όταν βέβαια ξεπεραστεί η παρούσα υγειονομική κρίση».


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιαλός, «η συγκρότηση της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων Δ.Κατερίνης έγινε από έξι υπαλλήλους του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλλων του Δ.Κατερίνης, οι οποίοι θα συνιστούν τα πρόσωπα αναφοράς του Δήμου Κατερίνης για τη λειτουργία της Εθνικής Γραμμής Προστασίας του Παιδιού (Γραμμή 1107, η οποία λειτουργεί στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)».
9.9.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget