Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αναγκαία η σύσταση Λιμεναρχείου Πιερίας στην Παραλία ΚατερίνηςΤην Κατερίνη επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου, ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας ο Πρόεδρος κ. Στέργιος Μπουσνάκης και τα μέλη κ.κ. Χρήστος Νάνος και Βασίλης Σασσάνης και εκ μέρους της Λιμενικής Αρχής από τη Σκάλα Παραλίας, ο διοικητής κ. Αδαμίδης Θέμης και ο κ. Χατζηπασχάλης Κώστας.
Ο κ. Μπουσνάκης παρουσίασε στοιχεία για τα πέντε (5) λιμάνια Μεθώνης, Πύδνας, Παραλίας, Γρίτσας και Πλαταμώνα. Βάσει τεκμηρίωσης χαρτών, σχεδίων, φωτογραφιών και εναέριων λήψεων με χρήση drone αναλύθηκε η κατάσταση των υποδομών και οι επεμβάσεις, που είναι σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος υποστήριξαν την αναγκαιότητα σύστασης Λιμεναρχείου Πιερίας, με έδρα την Παραλία Δήμου Κατερίνης, για την καλύτερη λειτουργία, εποπτεία, διαχείριση και προστασία της παράκτιας ζώνης, με ακτές μήκους μεγαλύτερου των 70 χιλιομέτρων, των λιμένων και του περιβάλλοντος.

Επίσης, συζητήθηκε η κατασκευή κτιρίου Διοίκησης στον 1ο όροφο κτιρίου κυριότητας του Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι Παραλίας, για τη στέγαση του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και της Υπηρεσίας του Λιμενικού Τμήματος Παραλίας και έγινε αναφορά στην πρόταση για διερεύνηση κατασκευής Υδατοδρομίων στην Παραλία Κατερίνης και στον Πλαταμώνα.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ανάγκες του Λιμένα Κίτρους και σε σχέση με τη μεγαλύτερη περιοχή οργανωμένης μυδοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γενικός έχει ιδιαίτερη γνώση του θέματος, καθώς είχε ασχοληθεί προσωπικά με την αδειοδότηση της περιοχής εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τέλος, ο Πρόεδρος κατέθεσε στον κ. Κυριαζόπουλο αντίγραφα των αιτημάτων και Τεχνικών Δελτίων για χρηματοδότηση έργων και μελετών που έχει υποβάλλει το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας, στο πλαίσιο σχετικών προσκλήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος επεσήμανε την ευχάριστη διαπίστωση υποβολής από τη νέα Λιμενική Επιτροπή προτάσεων και αιτημάτων χρηματοδότησης έργων και μελετών, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια και εξέφρασε τη πρόθεσή του να εξετάσει και να αξιολογήσει τις προτάσεις.
Η εποικοδομητική συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση του κ. Γ.Γ. στο κτίριο της Λιμενικής Αρχής στην Παραλία, στη νέα προβλήτα Παραλίας και στο χώρο του λιμανιού Παραλίας.
18.9.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget