Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Έλον Μασκ: Παρουσίασε το τσιπάκι Neuralink που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και θα τον συνδέει με τον υπολογιστή!
pronews.gr


Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η μυστική του εταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink θα παρουσιάσει μια λειτουργική «συσκευή», η οποία θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο και θα τον συνδέει με τον υπολογιστή.

Tο εμφύτευμα εγκεφάλου πάνω στο οποίο η εταιρεία Neuralink του Έλον Μασκ εργάζεται εδώ και χρόνια, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή (28/08, τοπική ώρα).


Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να λύσει μια σειρά από εγκεφαλικές διαταραχές, νευρολογικά προβλήματα και τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης, που κυμαίνονται από απώλεια μνήμης έως κατάθλιψη και τύφλωση.

Συγκεκριμένα, κατά την εκδήλωση της παρουσίασης, ο Μασκ ανέφερε:

«Μια εμφυτεύσιμη συσκευή μπορεί πραγματικά να λύσει αυτά τα προβλήματα».

Η συσκευή που αποκάλυψε ο Μασκ, έχει περίπου το μέγεθος ενός νομίσματος και ταιριάζει στο κεφάλι του ατόμου, απαιτώντας την αφαίρεση ενός μικρού τμήματος του κρανίου.

Ο Μασκ, μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «μια εφαρμογή στο κρανίο με μικροσκοπικά καλώδια».


Ενώ το υπάρχον «Utah Array» μπορεί να διαβάσει μόνο 100 κανάλια νευρώνων, η συσκευή «Link» μπορεί να διαβάσει περισσότερα από 1.000.

Ακόμα, ο Μασκ τόνισε ότι «θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το "Link" για να ελέγξετε τον αυτόματο πιλότο του αυτοκινήτου Tesla σας».

Η λειτουργία του εμφυτεύματος αποδείχθηκε στην εκδήλωση, μέσω πειράματος σε χοίρους, αλλά σημειώθηκε ότι δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
30.8.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget