Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ξεκίνησε η «γιορτή του τρύγου» στην Πιερία





Μία ακόμη ποιοτική οινοποιητική χρόνια για τους Πιερικούς Οίνους.


Δημήτρης Ρουκάς M.Sc.
Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας.


Στους αμπελώνες της Πιερίας εδώ και μια εβδομάδα περίπου οι αμπελουργοί της ξεκίνησαν τον τρύγο. Στο...



λοφώδες ανάγλυφο της Πιερίας που το δροσίζει, ο ¨Ολυμπιάτης αηρ¨ και η θαλασσινή αύρα του Θερμαϊκού, οι αμπελώνες της παράγουν εξαιρετικής ποιότητας οινοστάφυλα. Η φετινή σοδειά του τρύγου από το ξεκίνημά της προμηνύεται μια εξαιρετική οινική χρονιά χάρης της υψηλής ποιότητα των σταφυλιών που αποτελούν τη βάση για την παραγωγή ενός καλού κρασιού.

Ο τρύγος είναι από τις πιο πανάρχαιες αγροτικές εργασίες, που απαιτεί γνώση για να αποφασίσουν την στιγμή που πρέπει να πραγματοποιηθεί καθώς είναι γνωστό το κρασί γίνεται στο αμπέλι. Μια γνώση την κατέχουν καλά οι οινοπαραγωγοί της Πιερίας. Όλα αρχίζουν με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες στο αμπέλι ώστε να τρυγηθούν εξαιρετικά σταφύλια υψηλής ποιότητας στη βέλτιστη φάση της ωρίμανσης τους. Έτσι ανάλλαγα με την ωριμότητα των σταφυλιών μπαίνουν στους αμπελώνες και τρυγούν κάνοντας την ημέρα του τρύγου μια πραγματική γιορτή.








Η χρονιά φέτος είναι κατά 15 ημέρες όψιμη σε όλες τις ποικιλίες (πρώιμες και όψιμες), όπως και ο περσινός τρύγος σε κανονικούς φυσιολογικούς χρόνους ωριμότητας. Σε αυτό επέδρασε οι βροχές πάνω στην ωρίμανση των σταφυλιών που ήταν ευεργετικές και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε μία αργή ωρίμανση, δίνοντας την δυνατότητα να γεμίσουν σε αρώματα και γεύση τα σταφύλια και σε μία εξαιρετική φαινολική ωρίμαση.

Καλό τρύγο και καλή οινοποίηση.

Και φέτος απολαμβάνουμε τους Πιερικούς Οίνους.
27.8.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget