Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σχολεία: Κυρώσεις σε μαθητές και δασκάλους αν αρνηθούν να φορέσουν μάσκα


PENTAPOSTAGMA10 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα θα στοίχιζε η εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζει η κυβέρνηση


Στην παραδοχή ότι τα ελληνικά σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι δεν επαρκεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και γιατί κάτι τέτοιο θα είχε κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, στις ανακοινώσεις που έκανε για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αρνηθούν να φορέσουν μάσκα, λέγοντας ότι «είναι υποχρεωτικό το μέτρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...».


Σε ερώτηση για την περίπτωση απειθαρχίας των εκπαιδευτικών στα μέτρα και κυρίως στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, η υπουργός δήλωσε ότι μετά τις αναλύσεις των ειδικών για τα οφέλη από τη χρήση της μάσκας όλοι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και περιορίστηκε να συμπληρώσει ότι θα «υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για την τήρηση των μέτρων».


Η υπουργός επέμεινε ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι 17 μαθητές αλλά δεν απάντησε τι θα γίνει αν σε κάποιες τάξεις θα υπάρχουν πάνω από 17 μαθητές λέγοντας αόριστα ότι θα δοθούν σχετικές οδηγίες. Μάλιστα, επέμεινε ότι η χρήση μάσκας καλύπτει το πρόβλημα των μικρών αποστάσεων μεταξύ των παιδιών μέσα στις τάξεις.


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων κρίθηκε εκπαιδευτικά απαραίτητο και όπως είπε η κυρία Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί θα πάνε στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου και πως ενώ στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, το θέμα θα επανεξεταστεί και η απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη Τρίτη. Σημαντικό είναι ότι η υπουργός κάλεσε τους γονείς να γράψουν τα παιδιά στα ολοήμερα σχολεία, ώστε να περιοριστεί η επαφή των παιδιών με τα ηλικιωμένα της οικογένειας αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες.Η υπουργός μαζί με τους ειδικούς επιστήμονες έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση της μάσκας από τα παιδιά λέγοντας ότι είναι αυστηρό μέτρο αλλά ασφαλές και πολύτιμο εργαλείο. Η υπουργός Παιδείας δεν θέλησε να απαντήσει στο αίτημα των εκπαιδευτικών για την εκ περιτροπής παρουσία των μαθητών στις τάξεις λέγοντας ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη θα είναι οι 17 μαθητές.


Η χρήση της μάσκας ήταν το βασικότερο θέμα ανάλυσης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κυρία Κεραμέως, η οποία επέμεινε ότι η χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας. Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας» κι όπως εξήγησε «αυτό τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της, και εκθέτει όλους τους λόγους για τους οποίους η μάσκα είναι και απόλυτα ασφαλής και εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για την προστασία των παιδιών μας.

Συνεχίζοντας η υπουργός τόνισε ότι πορευόμαστε πάντοτε με γνώμονα το καλό των παιδιών μας: Για να τα προστατεύσουμε από τη διασπορά του κορονοϊού, αλλά ταυτόχρονα και για να τους διασφαλίσουμε το εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης. «Έχουμε χρέος τα παιδιά μας να είναι στο σχολείο με τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί,όπως άλλωστε συμβαίνει αυτή τη στιγμή και στις περισσότερες προηγμένες χώρες του κόσμου».
24.8.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget