Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
Λίγες ημέρες ημέρες μετά το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, η οποία παρέμεινε κλειστή επί 5 χρόνια για εργασίες αποκατάστασης

Πολλές βυζαντινές τοιχογραφίες, έργα ανεκτίμητης αξίας καταστράφηκαν στο ιστορικό μοναστήρι. Όπως γράφει Erman Ertuğrul όσοιεπισκέφτηκαν το μοναστήρι, του οποίου η ίδρυση χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, είδαν την καταστροφή και την μετέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Οι επισκέπτες είδαν ότι τα πρόσωπα των Αγίων είχαν καταστραφεί.
«Οι καταστροφές είναι μη αναστρέψιμες και καθολικές. Χάραξαν. Έσκαψαν. Κατέστρεψαν. Δεν άφησαν πρόσωπο κανενός Αγίου που να μην βεβηλώσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Μεγάλη καταστροφή στην Παναγία Σουμελά- Φύσης φθορές σε ένα από τα σημαντικά πολιτισμικά κειμήλια

Κάποιες αγιογραφίες καταστράφηκαν εντελώς, ενώ άλλες είχαν ονόματα γραμμένα πάνω τους. Μόνο τα πρόσωπα των τοιχογραφιών στην οροφή παρέμειναν ανέπαφα στο ιστορικό μοναστήρι.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πάντως, ότι δεν είναι γνωστό πότε έγιναν αυτές οι βεβηλώσεις.

Η Μονή Σουμελά της Τραπεζούντας, περιλαμβάνεται στην λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

ekklisiaonline.gr
8.8.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget