Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

49ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Δίον-θέατρο: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
Με την κλασική τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» συνεχίζεται την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, το πρόγραμμα του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Αξίζει...

να σημειωθεί πως η παράσταση που ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν» σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου, είναι αποτέλεσμα πολύμηνου εργαστηρίου πάνω στην αρχαία τραγωδία, που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019.

Άλλωστε η τραγωδία, παιδί και μήτρα της Φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας, είναι θέατρο καθολικής αμφισβήτησης. Μας προσκαλεί σε μια ριζική επαναξιολόγηση όλων των αξιών της ζωής, με το βλέμμα στραμμένο στον ενεργό και χειραφετημένο πολίτη σε διαρκή εγρήγορση.

Ο Σοφοκλής θεωρήθηκε ως ο τέλειος των τραγικών ποιητών, πρότυπο για τη διατύπωση των κανόνων της δραματικής τέχνης. Πολλοί θα θεωρούσαν τον Αισχύλο τον μεγαλύτερο Έλληνα δραματουργό. Η τραγωδία όμως με τον Σοφοκλή γίνεται ανεξάρτητη τέχνη και φτάνει σε πλήρη ωριμότητα. Τα χορικά τραγούδια του Σοφοκλή είναι τα ωραιότερα κομμάτια όλης της αρχαίας ελληνικής ποίησης.

Όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι φιλόσοφοι, ποιητές και μελετητές πιστεύουν ακράδαντα ότι η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή είναι το έργο που αγγίζει την τελειότητα.

Σύμφωνα με την πλοκή του έργου. Η Αντιγόνη, παραβαίνοντας την απαγόρευση του Κρέοντα, πιάστηκε επ' αυτοφώρω να θάβει τον αδερφό της Πολυνείκη. Ο Αίμων, γιος του Κρέοντα, εξαιτίας του έρωτά του προς την Αντιγόνη, αυτοκτονεί με το σπαθί του. Για το θάνατο του Αίμωνα αυτοκτονεί και η μητέρα του Ευρυδίκη. Το έργο ανήκει στον «Θηβαϊκό Κύκλο».

Ο Σοφοκλής δίδαξε την «Αντιγόνη» το 442 π.Χ.

Οι συντελεστές:

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία, διαμόρφωση χώρου, επιμέλεια κοστουμιών: Σάββας Στρούμπος
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Δραματολόγος: Μαρία Σικιτάνο
Photo credits: Αντωνία Κάντα
Δημιουργία αφίσας: Soul Design
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη

Διανομή:
Αντιγόνη: Έβελυν Ασουάντ
Κρέων: Κωνσταντίνος Γώγουλος
Τειρεσίας – κορυφαία Χορού: Έλλη Ιγγλίζ
Ισμήνη – Αγγελιαφόρος: Ανδρομάχη Φουντουλίδου
Αίμων: Γιάννης Γιαραμαζίδης
Ευρυδίκη – κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη
Φύλακας – Εξάγγελος: Στέλιος Θεοδώρου – Γκλίναβος
Χορός: η Ομάδα

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση viva.gr

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Λόγω της πανδημίας οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη προσέλευσή σας και τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από το θέατρο.
6.8.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget