Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Παπαθανάσης: Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την απαγόρευση των πανηγυριών

Για τα πανηγύρια και τα φαινόμενα συνωστισμού μίλησε μεταξύ άλλων στον RealFm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Στεφανία Κασίμη και Ιωσήφ Καλαμαράκη ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.


Όπως είπε χαρακτηριστικά "αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την απαγόρευση. Παρακολουθούμε στενά και θα ελέγχουμε πολύ τις εκδηλώσεις αυτές, αν όμως, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται τόσο έντονα και εκτρέπονται προφανώς θα λάβουμε μέτρα". Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι "αν ο κόσμος λειτουργήσει με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τότε μπορούν να γίνονται τα πανηγύρια. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να συνωστίζονται τόσοι πολλοί για να χορεύουν αλλά ίσως να το κάνουν ανά παρέες". Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε επίσης, ότι "η κατάργηση του ορίου συγκεκριμένου αριθμού ατόμων στα τραπέζια δεν αφορά στα πανηγύρια και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις".

Σχετικά με την άρση των μέτρων για τη μη χρήση μάσκας από τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα και την κατάργηση του ορίου των έξι ατόμων στα τραπέζια ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι "δεν είναι ακριβώς χαλάρωση. Ανοίγει λίγο ο κανόνας σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να πάει στην εστίαση. Ισχύει μόνο για την εστίαση. Δεν ισχύει για τα πανηγύρια και σε τέτοιες εκδηλώσεις. Καταργήθηκε και η μάσκα για τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα. Καθώς ανοίγαμε την αγορά παρακολουθούσαμε την πορεία διασποράς του κορονοϊού, προφανώς δεν είχαμε συμπεριφορές περίεργες εκεί και έτσι ανοίξαμε λίγο τον κανόνα. Δεν βλέπω αλλαγές άλλες μέσα στο καλοκαίρι, πάμε καλά και από όταν άνοιξε η αγορά δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τα κρούσματα λόγω του ανοίγματος".


Σχετικά με την εικόνα στην αγορά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε τουριστικές περιοχές - νησιά ή περιοχές όπως η Πλάκα- ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι "το λιανικό εμπόριο λειτουργεί όπως πέρυσι, η εστίαση είναι κάτω όχι πολύ, τα καφέ λειτουργούν περίπου όπως πέρυσι. Στις Περιφερειακής γειτονιές η αγορά λειτουργεί με τους Έλληνες, τους συμπολίτες μας όμως στο κέντρο, όπως στην Πλάκα υπάρχει πρόβλημα γιατί κατά 80% λειτουργούσε με τον τουρισμό, Άρα από τη στιγμή που ο τουρισμός δεν είναι εκεί, υπάρχει πρόβλημα".

Για το εάν θα ληφθούν ειδικά μέτρα στήριξης των συγκεκριμένων επαγγελματιών ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι "ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τον τουρισμό. Είμαστε μέσα στην κρίση, τα μέτρα αναπτύσσονται. Πρέπει να δούμε πώς θα πάμε και αυτόν τον μήνα και σίγουρα η κυβέρνηση στη νέα δέσμη μέτρων θα λάβει σοβαρά υπόψη και όλα αυτά που συμβαίνουν και ειδικά θα δει τους κλάδους με πτώση τζίρου. Δεν σταματάμε να στηρίζουμε τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους. Έχουμε στις 17 Ιουλίου τη Σύνοδο Κορυφής για να δούμε πώς θα πάει η διαπραγμάτευση, έρχεται ένα μεγάλο πακέτο 32 δισ. ευρώ, οπότε η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει επαγγελματίες και θέσεις εργασίας".
9.7.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget