Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οι Έλληνες και ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών


photo: Eurokinissi


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα συμμετοχής στη συνολική αξία συναλλαγών τον Ιούνιο.


Μάλιστα, οι Έλληνες επενδυτές παραμένουν αγοραστές τόσο σε επίπεδο μήνα όσο και σε επίπεδο έτους. Επιπλέον, κατά τον ίδιο μήνα, οι ξένοι επενδυτές σημείωσαν στο σύνολό τους εκροές της τάξεως των 99,49 εκατ. ευρώ, ενώ οι Έλληνες επενδυτές εισροές 99,43 εκατ.

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούνιο 2020 πραγματοποίησαν το 48,3% των συναλλαγών (σε σχέση με το 59,5% τον προηγούμενο μήνα). Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές πραγματοποίησαν το 25,8% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 20,5% των συναλλαγών).


Ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στη λήξη του τριμήνου να παρουσιάζει αύξηση κατά 11,21% συγκριτικά με τη λήξη του πρώτου τριμήνου. Η αύξηση αυτή είναι εμφανής και στον Γενικό Δείκτη, ο οποίος παρουσίασε αύξηση 14,44% στην αντίστοιχη περίοδο.

Η Αξία Συναλλαγών του Ιουνίου 2020 έφτασε τα 1.424,20 εκατ. σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,4% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 που η αξία συναλλαγών ήταν 1.640,03 εκατ., σημειώθηκε μείωση 13,2%.
7.7.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget