Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

«Καίει» Παππά ο Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες και τις εικονικές συμφωνίες, στην «αντεπίθεση» και ο Σάμπυ Μιωνή

dikaiologitikaΣημαντικές εξελίξεις σε πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο δρομολογούνται μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, δημοσιοποιώντας άγνωστες πτυχές στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής από την προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) σε σχέση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.


Επιπλέον, η ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή, στην οποία γίνεται λόγος για απόκρυψη στοιχείων από τις δικαστικές αρχές που είχαν ως αποτέλεσμα την ενοχοποίηση του ιδίου αλλά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, και η αναφορά ότι έχει και άλλες αποκαλύψεις από τις οποίες «κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους», βάζουν νέα δεδομένα στις σημαντικές αποκαλύψεις, που έχουν προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Πιο αναλυτικά, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος μετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και αποκλείστηκε διότι δεν είχε τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, στη μήνυσή του κάνει λόγο για τα 3 εκατ. ευρώ που πήρε με εγγυητική επιστολή από λιβανέζικο όμιλο για να μετάσχει στον διαγωνισμό και προβαίνει σε αποκαλύψεις.


Ο κ. Καλογρίτσας, παραθέτοντας σωρεία στοιχείων από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αλλά και έγγραφα, αποκαλύπτει ότι η εταιρεία του «Τοξότης» με τη λιβανέζικων συμφερόντων CCC δεν είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες και ότι η συμφωνία τους για τα 3 εκατ. ευρώ ήταν εικονική.

Παράλληλα, προσθέτει ότι η συμφωνία κλείστηκε από τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για να μπει ο όμιλος Καλογρίτσα στον διαγωνισμό και να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αποκαλύπτει ότι τα χρήματα των 3 εκατ. ευρώ, όταν ο ίδιος αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, τα έδωσε κατ’ εντολήν Παππά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η έκδοση φιλοκυβερνητικής εφημερίδας και συγκεκριμένα το «Documento», καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ως άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε διατεθεί στη συνέχεια κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento». Η εφημερίδα αναφέρει πως το ποσό στο οποίο αναφέρεται ο κ. Καλογρίτσας αποδεσμεύθηκε όταν ο ίδιος είχε πλέον αποχωρήσει από το «Documento».

Σε άλλο σημείο της μήνυσής του, ο κ. Καλογρίτσας ομολογεί ότι η συμφωνία για τα 3 εκατ. ευρώ ήταν εικονική και η δήθεν εργολαβία που αναλάμβανε ανύπαρκτη.

Το σημαντικότερο στη μήνυση Καλογρίτσα φαίνεται ότι είναι η αποκάλυψη πως αποκαλύπτεται ότι την οργάνωση της εικονικής συμφωνίας για τα 3 εκατ. ευρώ είχε ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και πως ο Καλογρίτσας εκλήθη να διευκολύνει την κατάσταση και να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες.

«Το άνω επενδυτικό σχήμα είχα συντονίσει και συμφωνήσει προεχόντως με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του οποίου άλλωστε αποφάσισε τη συμμετοχή της σε αυτό και η Οικογένεια Καλογρίτσα, η οποία μέχρι τότε δεν γνώριζε, ούτε είχε και επαφή με τους αδελφούς Khoury, συμφερόντων των οποίων είναι ο Ομιλος CCC».

Σε άλλο σημείο της μήνυσης, παρατίθεται email εκπροσώπου της λιβανέζικης εταιρείας, στο οποίο αναφέρεται πως κυβερνητικά στελέχη σε υψηλό επίπεδο στο Μέγαρο Μαξίμου της εποχής εκείνης, γνώριζαν τις διαδικασίες στησίματος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και οργάνωναν τη συμμετοχή Καλογρίτσα, ενώ γίνεται λόγος «για τον Επικεφαλής, το White House».

Η μήνυση Καλογρίτσα στην οποία αναφέρεται ονομαστικά ο τέως υπουργός Νίκος Παππάς, θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης των υπουργών, ενώ η Εισαγγελία μελετά το περιεχόμενο της.

Εξάλλου, με χθεσινή ανακοίνωση, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή αποκαλύπτει ότι στοιχεία πλήρους αθώωσης του ιδίου και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου που υπήρχαν από την αρχή, τα απέκρυψαν αρμόδιοι εισαγγελείς, μεταξύ των οποίων και η Ελένη Τουλουπάκη, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν και οι δύο και τελικά ο Σταύρος Παπασταύρου να αθωωθεί πανηγυρικά έπειτα από χρόνια.

Ο κ. Μιωνή κάνει λόγο και για άλλους υπουργούς που γνώριζαν και υπόσχεται νέες αποκαλύψεις. «Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».
7.7.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget