Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, αλλά ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα σε ...διακοπές
NAVTEX: Ενοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό, ΥΠΕΞ σε διακοπές – Τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ο Ν. Δένδιας εγκρίνει άδειες διπλωματών 

Του Θανάση Μέζαπου

Ποιος δουλεύει, ποιον; Είναι δυνατόν οι Ενοπλες Δυνάμεις να μπαίνουν σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, σε χρόνο μηδέν μετά την τουρκική NAVTEX και την ίδια στιγμή...ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα να βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εδώ και μια εβδομάδα σε διακοπές, και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ να μην τον έχει στείλει πίσω;

Είναι δυνατόν να έχουν ανακληθεί οι άδειες σε σημαντική μερίδα στρατιωτικών και στρατιωτών και την ίδια στιγμή ο Έλληνας ΥΠΕΞ να μην έχει ανακαλέσει την άδεια του πρέσβη μας στην Αγκυρα;
‘Η “πάμε πόλεμο”, ή κάνουμε διακοπές. Και τα δυο ταυτόχρονα δεν μπορεί να ισχύουν!

Δεν εξηγείται αλλιώς, λοιπόν. ‘Η η κυβέρνηση δουλεύει την κοινή γνώμη και την αποπροσανατολίζει, δημιουργώντας την εντύπωση ενός επικείμενου πολέμου, προκειμένου να κάποιοι να “βαπτιστούν” ως “νέος Αντρέας” του “βυθίσατε το Χόρα”, ή, πράγματι, η κατάσταση είναι σοβαρή και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στα πρόθυρα ακόμα και μιας στρατιωτικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, λοιπόν, ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα, κ. Μ. Διάμεσης, είχε υποβάλλει αίτηση για άδεια ήδη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ, όπως φαίνεται από σχετική ανάρτηση στον κρατικό ιστότοπο, “Διαύγεια”, είχε λάβει την έγκριση για τα σχετικά οδοιπορικά ήδη από τις 26 – 6 – 2020.

Κατά πληροφορίες, βρίσκεται στην Ελλάδα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι που καλείται να ξεκαθαρίσει, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ως γνωστόν, εδώ και ένα δεκαήμερο, έχουν προηγηθεί σημαντικά γεγονότα, τα οποία αφορούν άμεσα τα ελληνοτουρκικά, όπως
η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί,
η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα, οπότε ο υπουργός Εξωτερικών, κ.Ν.Δένδιας, ζητούσε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας,
οι “μυστικές” συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας, όπου η Αθήνα ακολουθούσε τη γραμμή της “συνεννόησης” την ίδια στιγμή που δημοσίως κράδαινε την απειλή των κυρώσεων (!),
και εσχάτως η τουρκική Navtex.

Μετά την τελευταία τουρκική πρόκληση που μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί, η κυβέρνηση κινητοποίησε τις Ενοπλες Δυνάμεις, αφήνοντας, μέσω των ΜΜΕ, να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι ο “εχθρός είναι προ των πυλών” και οσονούπω μπορεί να “πάμε πόλεμο”.

Η ελληνική διπλωματία σε διακοπές
Παρά ταύτα, οι άδειες των Ελλήνων πρέσβεων σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως φαίνεται από τις σχετικές αναρτήσεις στο “Διαύγεια“, συνεχίζουν να “τρέχουν” κανονικά. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση όξυνσης της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά, οι πρεσβείες μας στις κρίσιμες πρωτεύουσες του κόσμου, θα σήκωναν το μεγάλος βάρος της διπλωματικής “ζύμωσης” προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.

Κι’ όμως, την ίδια στιγμή κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν σταματούν να διαλαλούν σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά τους να … αποκρούσουν την τουρκική επιθετικότητα. Πώς;
Προβαίνοντας, λέει, σε “σκληρό” διάβημα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα. Τώρα, πως είναι δυνατόν να κάνουν “αυστηρό” διάβημα στην Αγκυρα, στέλνοντας το Νο2 της πρεσβείας, και ενώ το Νο1, ο πρέσβης, είναι απών, είναι απορίας άξιον.
Αυτός ο τρόπος λειτουργίας αφήνει εμφανώς την υπόνοια της υποβάθμισης του ελληνικού διαβήματος προς την Αγκυρα. Εάν τελικώς, βέβαια, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας άνοιξε αυθημερόν την πόρτα του στο Νο2 της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, προκειμένου να υποβάλλει το ελληνικό διάβημα.
Είναι προφανές ότι μεγαλύτερη αυστηρότητα θα επεδείκνυε η Αθήνα έναντι της Τουρκίας, εάν καλείτο αυθημερόν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο ίδιος ο Τούρκος πρέσβης για σκληρές συστάσεις. Κάτι που, όπως όλα δείχνουν, δεν έγινε.
Επίσης, προέβη η Αθήνα, λέει, σε διάβημα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ελπίζουμε να βρήκαν τα γραφεία των δυο Οργανισμών ανοικτά, διότι χτες ήταν η εθνική γιορτή της απελευθέρωσης του Βελγίου, και τα πάντα στις Βρυξέλλες είχαν βάλει λουκέτο. Εκτός κι’ αν τοιχοκόλλησαν το διάβημα στην πόρτα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διαδηλωτές (!).

Εν κατακλείδι. Καλά τα παχιά λόγια, αλλά ακόμα καλύτερες οι πράξεις, και πολύ περισσότερο η ειλικρινής και πλήρης πληροφόρηση του ελληνικού λαού για τα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο.
Ελπίζουμε ότι όλο αυτό το επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού δεν θα χρησιμοποιηθεί εντέχνως, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για όπως – όπως έναρξη του “διαλόγου” με την Τουρκία. Πόσο μάλλον, όταν αυτός έχει κιόλας ξεκινήσει, όπως φάνηκε από τη “μυστική” συνάντηση του Βερολίνου.

Διότι, εν τέλει, και “διάλογος”, με γερμανική και αμερικανική διαμεσολάβηση, που δεν θέλουν πολλές σκοτούρες με τους “περίεργους” Ελληνες και τις υποθέσεις τους με την Τουρκία, και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, με ταυτόχρονη κινητοποίηση των ελληνικών ΕΔ, δεν γίνεται.
‘Η το ένα ή το άλλο, θα πρέπει να επιλέξει η κυβέρνηση. Διαφορετικά, κινδυνεύει να γίνει συνώνυμο της διγλωσσίας. Και, ως γνωστόν, οι υπέρμαχοι της “καζάν – καζάν” (win – win) συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία βρίσκονται σε υψηλότατα κυβερνητικά πόστα, μεγάλης επιρροής.


https://www.armyvoice.gr/2020/07/navtex-%CE%B5%CE%BD%CE%B
23.7.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget