Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Επιδείνωση της πείνας παγκοσμίως προβλέπει η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ
H οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός έχει προκαλέσει παγκόσμια ύφεση ιστορικών διαστάσεων


Καθώς ένας στους εννιά ανθρώπους παγκοσμίως αντιμετώπιζε τον υποσιτισμό κατά τη διάρκεια του 2019, έκθεση του ΟΗΕ τονίζει ότι αυτά τα στατιστικά αναμένεται να επιδεινωθούν λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.


Επιδείνωση της πείνας παγκοσμίως προβλέπει η ετήσια έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι το 2019, 690 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 8,9% του παγκόσμιου πληθυσμού υπέφερε από χρόνιο υποσιτισμό.

Αν και ακόμα το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ήδη η έκθεση τονίζει πως η υγειονομική και οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός έχει προκαλέσει παγκόσμια ύφεση ιστορικών διαστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, επιπλέον 83 με 132 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την πείνα.
«Αν η τάση συνεχιστεί, εκτιμάται ότι μέχρι το 2030, αυτός ο αριθμός θα ξεπεράσει τα 840 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό σημαίνει σαφώς ότι ο στόχος [εξάλειψης της πείνας έως το 2030 που ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 2015] είναι εκτός τροχιάς υλοποίησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τίμπο Μεγιάντ, πολιτικός αναλυτής στη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του οργανισμού, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της παγκόσμιας πείνας ανεξαρτήτως της πανδημίας και των υφεσιακών φαινομένων που αυτή δημιούργησε. Το 2019 καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια περισσότεροι υποσιτισμένοι άνθρωποι σε σχέση με το 2018, ενώ σε σχέση με το 2014 ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά 60 εκατομμύρια.


pentapostagma
13.7.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget