Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σταϊκούρας: Ως τέλος Αυγούστου 3 δισ. σε επιχειρήσεις με την Επιστρεπτέα

Σήμερα, περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις θα ενισχυθούν στο πλαίσιο της Β’ Φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ενώ ήδη 40.277 επιχειρήσεις έχουν λάβει δάνεια ύψους 312,4 εκατ. ευρώ, όταν στην Α’ Φάση ωφελήθηκαν 52.490 επιχειρήσεις που έλαβαν 602 εκατ. ευρώ. Σύντομα όμως, μέσα στον Αύγουστο, έρχεται και η Γ’Φάση της Επιστρεπτέας για τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να πλήττονται από την κρίση με στόχο ως το τέλος Αυγούστου να διατεθούν συνολικά 3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Τα ανωτέρω δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα του 7ου Στρατηγικού Συνεδρίου με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2020», που πραγματοποιείται στον Ε.Ε.Α., τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, αφού εξασφάλισε 7 δισ. ευρώ από τις αγορές μπορεί να αυξήσει τα χορηγούμενα κεφάλαια, κινούμενη πάντοτε προσεκτικά και με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι πρώτιστα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των φορολογικών συντελεστών, όπως είπε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Άλλωστε όπως είπε ο Υπουργός, σχεδιάζεται μείωση ή και μηδενισμός της προκαταβολής φόρου.

Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε δύο συντελεστές πλούτου, στις επενδύσεις και την εξωστρέφεια με σκοπό να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, εξέλιξη για την οποία κλειδί θα αποτελέσει το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, αποφάσεις για το οποίο αναμένεται να ληφθούν πλέον σύντομα, πρόσθεσε ο Υπουργός.

Ο κ. Σταϊκούρας, έκανε ειδική αναφορά στα μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση για να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις που δέχθηκαν πλήγμα λόγω της πανδημίας. Ο Υπουργός συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αναστολή των υποχρεώσεων των εταιρειών, στη στήριξη του μισθολογικού κόστους και στα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας.

Μία ακόμη πηγή χρηματοδοτήσεων, που «πήγε πολύ καλά» είναι το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, στο πλαίσιο του οποίου εγκρίθηκαν 12.000 δάνεια, συμβασιοποιήθηκαν 7.539 δάνεια ενώ έχουν γίνει εκταμιεύσεις περίπου 900 εκατ. ευρώ για 6.422 δάνεια, με στόχο το συγκεκριμένο Πρόγραμμα να έχει κλείσει στο τέλος Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Ταμείο Εγγυοδοσίας, η κυβέρνηση έχει επίσης θέσει το τέλος Ιουλίου σαν χρονικό όριο για την εκταμίευση του 50% των δανείων της Α’ Φάσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην Α’ Φάση έχουν εγκριθεί 5.420 δάνεια , ύψους 2,5 δισ. ευρώ και ως τώρα εκταμιεύτηκαν 118 δάνεια ύψους 182 εκατ. ευρώ. Ο στόχος εκταμίευσης του 50% θα απαιτήσει σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών καθώς σκοπός είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας, μέσω εγγυοδοσιών και μοχλεύσεων, με το ποσό των 7 δις. ευρώ.


GRTIMES14.7.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget