Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Η Τουρκία έκοψε τον Ευφράτη για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό από τη συμφωνία του 1987!


Η Τουρκία έκλεισε τις πύλες του φράγματος του Ευφράτη και μείωσε τη ροή των υδάτων κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από την υπογραφή συμφωνίας του 1987 που υποχρεώνει την Τουρκία να διοχετεύει μέσω του φράγματος 500 κ.μ νερού ανά δευτερόλεπτο ενώ αυτή πλέον δεν αφήνει παρά μόνο 150 κ. μ υδάτων την ημερησίως!


Αυτό πριν την έναρξη της μάχης που έρχεται πιθανότατα για Ιντλίμπ παρά το διπλωματικό πυρετό!Στράγγιξε ο Ευφράτης που αρδεύει υπό κανονικές συνθήκες το ένα τρίτο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στη Συρία..

Ο πόλεμος του νερού καλά κρατεί μεταξύ Τουρκίας-Συρίας όπως και μεταξύ Αιγύπτου και Αιθιοπίας μ΄εμπλοκή και Σουδάν με το Κάιρο να διαμηνύει στην Αιθιοπία πως αν γεμίσει το φράγμα της Αναγέννησης που έφτιαξε με νερό του Νείλου και τ΄αποκόψει προς αυτήν θα της κηρύξει πόλεμο..

Είναι οι μέρες της επαλήθευσης της προφητείας του Αγίου Γέροντα Παισίου του Μικρασιάτη καθώς φέρεται να είχε προβλέψει ”όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα…και ότι 200.000.000 στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας» ;Η Τουρκία κόβει και τον Τίγρη που αρδεύει το Ιράκ

Παράλληλα η Τουρκία κόβει και τα νερά του Τίγρη προς το Ιράκ αφού εγκαινιάζει γιγαντιαίο φράγμα εγκαινιάζοντας το γιγαντιαίο φράγμα το «Ilisu» στον ποταμό Τίγρη στα σύνορα με Ιράκ στα 65 χλμ από Ιράκ χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία με τη γειτονική χώρα που να εγγυάται τη δίκαιη λειτουργία του.

Ο Ιρακινός υπουργός Υδατικών Πόρων Mahdi Rashid Mahdi είπε ότι το τουρκικό φράγμα Ilisu θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον ποταμό Τίγρη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης.Ο ιρακινός υπουργός συνέχισε, σήμερα, την Τρίτη, ότι “το υπουργείο ζήτησε από την τουρκική πλευρά να πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με το φράγμα Ilisu για να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο λειτουργίας του φράγματος χωρίς να βλάψει το μερίδιο νερού του Ιράκ”.

Αναφορές δείχνουν ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να γεμίζει μια τεράστια δεξαμενή φράγματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον ποταμό Τίγρη, παρά τις διαμαρτυρίες ότι η πλήρωση της δεξαμενής θα απειλήσει την έλλειψη νερού στις εκβολές του ποταμού στο Ιράκ.

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, το νερό αρχίζει να συσσωρεύεται πίσω από το φράγμα Elisu, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δεκαετίες και στοχεύει στην παραγωγή 1.200 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

dimpenews - ellinotourkika
2.7.20

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget