Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τιμή ρεκόρ για τον χρυσό: Ξεπέρασε τα 1.930 δολάρια ανά ουγγιά! - Όλοι φοβούνται για το μέλλον...pronews.grΟ χρυσός έφτασε σήμερα στην τιμή-ρεκόρ των 1.930,48 δολαρίων ανά ουγγιά ενώ η τιμή του, η οποία ανεβαίνει πάνω από 1% στις αγορές της Ασίας, ενδέχεται προσεχώς να σπάσει το φράγμα των 2.000 δολαρίων, σύμφωνα με αναλυτές.

Οι επενδυτές μοιάζουν να δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους σε έναν πόρο που αποτελεί προαιώνιο ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης.


Τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που αποφάσισε να λάβει η Federal Reserve, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ωθούν προς τα κάτω το αμερικανικό νόμισμα, κάνοντας ακόμη ελκυστικότερο τον χρυσό.

Πάντως, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εκφράζεται στο δολάριο, είναι συχνά ακριβότερος για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα. Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ της τιμής του χρυσού ήταν τα 1.921,18 δολάρια ανά ουγγιά και είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η πανδημία του κορωνοϊού και ο τρόπος αντιμετώπισής της από το σύνολο των κυβερνήσεων του πλανήτη, με απαγορεύσεις, περιοριστικά μέτρα και «πάγωμα» κάθε οικονομικής δραστηριότητας έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια οικονομική κρίση.

Όταν υπάρχει μια παγκόσμια κρίση και πτώση στις παραγωγικές δραστηριότητες τότε τα νομίσματα του πλανήτη χάνουν ακόμα περισσότερο σε όρους πραγματικής αξίας και όλοι στρέφονται στον χρυσό ο οποίος όταν όλα καταρρέουν ορίζει ποιος είναι πλούσιος και ποιος όχι ανάλογα με το ποιος τον κατέχει.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο χρυσός είναι τόσο πολύτιμος στην ανθρώπινη οικονομική ιστορία. Πολύ απλά διότι δεν οξειδώνεται και ζει για... πάντα, ότι κι αν σημαίνει αυτό, αντίθετα με τα χαρτονομίσματα και την ονομαστική αξία του χρήματος (το οποίο οδεύει να γίνει ηλεκτρονικό) που εξαφανίζονται κυριολεκτικά «στον αέρα».


Ο χρυσός συμβολίζει την πραγματική αξία, ενώ το σημερινό χρήμα συμβολίζει την «ρευστότητα» και την άμεση χρήση του. Γιαυτό και το χρήμα όταν παράγεται κυριολεκτικά από τον «αέρα» έχει χρησιμότητα για αυτούς που το επενδύουν πρώτοι, μέχρι να φτάσει στα λαϊκά στρώματα έχει χάσει στην διαδρομή μεγάλο μέρος της αξίας του καθώς αυξάνονται οι τιμές των αγαθών.

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από το υπερτύπωμα αμερικανικών δολαρίων κάτι που επιχειρεί να σταματήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ με την πολιτική των δασμών καθιστώντας τα ξένα προϊόντα πιο ακριβά.

Το αμερικανικό δολάριο λόγω της σύνδεσής του με το πετρέλαιο έχει πάρει την θέση του χρυσού από το 1973 με μια όμως ουσιώση διαφορά.

Ο χρυσός δεν είναι άπειρος, ενώ το δολάριο μπορεί να τυπωθεί απρόσκοπτα με αμείωτους ρυθμούς καθιστώντας το μια πληθωριστική βόμβα.

Ο πλανήτης εν ολίγοις έχει «μπουχτίσει» στο δολάριο.
27.7.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget