Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τουρκικό πλοίο μετέφερε ανενόχλητο άρματα μάχης M60Α3 στη Λιβύη - Οι Ιταλοί το «κοιτούσαν»

byEnoplos
Τουρκικό μεταγωγικό πλοίο μετέφερε άρματα μάχης Μ60Α3 τουρκικού Στρατού στη Λιβύη πριν από λίγο χωρίς να το σταματήσουν τα ιταλικά πλοία που άσχετα αν συμμετέχουν στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ», είναι υποχρεωμένα να τηρήσουν το εμπάρκο όπλων στη σπαρασσόμενη χώρα βάση της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ, είδικα μάλιστα από τη στιγμή που η Ιταλία υποτίθεται συμμετέχει στην επιχείρηση.Τα άρματα μάχης θα προωθηθούν άμεσα στην πρώτη γραμμή για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση εκκαθάρισης της περιμέτρου του Αεροδρομίου της Τρίπολης από τα υπολείμματα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης του Χ.Χαφτάρ.


Ο εκπρόσωπός του LNA στρατηγός Ahmed Al-Mismari, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε ύποπτο τουρκικό πλοίο με το όνομα CIRKIN, το οποίο ανήκει στο τουρκικό κράτος από το 2014, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, το πλοίο μετέφερε άρματα μάχης Μ60Α3


Στην ανακοίνωση του ο Al-Mismari ανέφερε ότι το εμπορικό πλοίο απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη, με πορεία προς τη Λιβύη στις 20-21 Μαΐου 2020 και έφτασε στο λιμάνι της Μισράτα στις 28 Μαΐου στις 10:55 π.μ.


«Ήταν ύποπτο το ότι οι τουρκικές φρεγάτες ήταν πολύ κοντά στο πλοίο. Επιπλέον, στις 29 Μαΐου, μια ημέρα μετά την άφιξη του πλοίου, υπήρχαν διάφορα tweets που ευχαριστούσαν την Τουρκία για την αποστολή των αρμάτων μάχης M60. Δημοσίευσαν μια εικόνα ενός αρματοφορέα να μεταφέρει ένα άρμα μάχης κοντά στη Μισράτα".


Άλλοι ευχαρίστησαν το Κατάρ για την αποστολή των τουρκικών αρμάτων μάχης. Είναι επίσης πιθανό ότι και μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 από το Κατάρ να μετέφεραν επίσης τουρκικά άρματα μάχης M60Α3.


Την ίδια περίοδο ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο είχε εντοπιστεί σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων απόσταση από το τουρκικό εμπορικό πλοίο χωρίς όμως να το παρεμποδίσει. Το ιταλικό πλοίο δεν αποτελούσε μέρος της επιχείρησης IRINI της ΕΕ».


Την ίδια στιγμή ο Σαράτζ επισκέφτηκε την Άγκυρα για να μιλήσει για τις εξελίξεις στη Λιβύη και την υφαρπαγή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία.


«Πηγές αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα είναι η στήριξη που προσφέρει η Τουρκία ενάντια στον στρατάρχη Χαφτάρ καθώς και οι “εργασίες” της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».


Άνδρες του GNA έχουν στήσει ενέδρα σε οχήματα του LNA, νοτιοανατολικά της Τρίπολης, προς Σίρτη όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί. Ακόμα και από αυτή την ενέδρα φαίνεται πως έχουν αναθαρρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τουρκόφιλοι της Τρίπολης.


Χρησιμοποιούν Barrett 50 cal, το οποίο σαφέστατα έχει παραχωρηθεί από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις
11.6.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget