Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Παπαθανάσης: H Πολιτεία δεν θα εγκαταλείψει επιχειρηματίες και τους εργαζομένους

Για το άνοιγμα της αγοράς και την πορεία της οικονομίας από την επιβολή των υγειονομικών μέτρων έως τώρα μίλησαν στο MEGA o υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης και ο εκπρόσωπος πρωτοβουλίας εστίασης Θεσσαλονίκης, Νίκος Νυφούδης.


Ολοκληρώνεται το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς, καθώς τη Δευτέρα (29/6) ανοίγουν οι κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας και τα καζίνο, ενώ την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες και τα συνέδρια. Τα κυλικεία των πανεπιστημίων και των σχολείων παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον κ. Νυφούδη, όσον αφορά την εστίαση, αυτή δεν έχει επανέλθει ακόμα και ενώ έκλεισε από τους πρώτους κλάδους, φαίνεται ότι δεν προτιμάται από τον κόσμο τόσο όσο τα μπαρ και τα καφέ. Έχει υπάρξει μέχρι στιγμής μείωση του τζίρου κατά 60%, ενώ ο ίδιος φοβάται πως όσο βαθαίνει το καλοκαίρι η μείωση αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. «Βαδίζουμε στο άγνωστο, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε σχετικά.


Βασικό πρόβλημα της εστίασης θεωρεί ότι είναι η χρηματοδότηση, καθώς πολλά είναι τα εστιατόρια τα οποία, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για σοβαρή χρηματοδότηση, αυτή δεν έφτασε ποτέ στις επιχειρήσεις.

Στην τοποθέτηση αυτή απάντησε ο κ. Παπαθανάσης υποστηρίζοντας πως «ο βηματισμός είναι αργός αλλά αυξάνει» και πως «βρισκόμαστε ήδη σε καλύτερα ποσοστά, όσο ανοίγει ο τουρισμός θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο». Συνέχισε λέγοντας πως η επιστρεπτέα προκαταβολή δόθηκε σε όλες τις επιχειρήσεις, ενώ ως προς τα χρηματοδοτικά υπάρχει σε εξέλιξη το χρηματοδοτικό με την εγγύηση του δημοσίου κατά 80%. Για τις τράπεζες είπε πως πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα και να δώσουν τα λεφτά στον κόσμο. «θα ελέγχονται κατά πόσο κάνουν τις εκταμίευσες και θα μεταφέρονται κονδύλια από τη μια στην άλλη, σε αυτή που τρέχει πιο γρήγορα. Η αξιολόγηση θα γίνει σε 15 μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Νυφούδης υποστήριξε πως ο λόγος που η κίνηση στα μαγαζιά εστίασης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα καφέ, είναι γιατί είτε δεν υπάρχουν χρήματα είτε γιατί ο κόσμος φοβάται περισσότερο στην εστίαση ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης συμφώνησε με αυτό λέγοντας πως ο κόσμος είναι ακόμα διστακτικός, ωστόσο η κατάσταση ολοένα και βελτιώνεται. «Καθώς ο τουρισμός αρχίζει να κινείται θα κινηθεί και όλη η κατάσταση στο χώρο της εστίασης», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο β΄, ο υφυπουργός μίλησε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης και υποστήριξε πως αν χρειαστεί θα γίνει τοπικό lockdown σε συγκεκριμένα σημεία. «Θα υπάρξει και η παρέμβαση της πολιτείας για να στηρίξει αυτούς που πλήττονται», συμπλήρωσε και τόνισε πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους».

Τέλος αναφέρθηκε στην επιστολή της DFC, ενός χρηματοδοτικού οργανισμού την ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να εμπλακεί στην εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας. «Είναι γεωπολιτικής σημασίας η απόφαση αυτή» δήλωσε, «καθώς με την κίνηση αυτή αλλάζει τελείως ο χάρτης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα».
28.6.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget