Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε έλλειψη βιταμίνης D;

Τα συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης D μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή οποιασδήποτε ασθένειας που περιλαμβάνει την καρδιά τα οστά και πολλά όργανα. Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να καθορίσει εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D ή όχι. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει εάν πρέπει να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τα επίπεδα βιταμίνης D που απαιτούνται για τη βέλτιστη υγεία και διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τις συνθήκες υγείας. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D οδηγεί σε ραχίτιδα, δημιουργώντας μαλακά οστά και σκελετικές παραμορφώσεις. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης D.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σημάδια ανεπάρκειας βιταμινών δεν γίνονται αντιληπτά, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν ορατά συμπτώματα . Μελέτες έχουν αναφέρει ότι τα συμπτώματα μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου και είναι παρόμοια με τα συμπτώματα ενός ευρέος φάσματος ασθενειών - καθιστώντας δύσκολο για ένα άτομο να καταλάβει εάν πάσχει από ανεπάρκεια βιταμίνης D.Μερικά από τα κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας είναι τα εξής.

Εξάντληση

Εύθραυστα οστά

Ανησυχία

Κατάθλιψη

Πόνος στην πλάτη

Μυϊκή αδυναμία

Χαμηλή αντοχή

Συνεχείς μεταβολές της διάθεσης

Μυϊκός πόνος

Χρόνιος πόνος

Συχνά κατάγματα οστών

Κούραση

Απώλεια μαλλιών

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Αιτίες ανεπάρκειας βιταμίνης D

Οι κυριότεροι λόγοι που ευθύνονται για την ανεπάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνη είναι οι εξής.

Περιορισμένη έκθεση στο ηλιακό φως

Χαμηλή κατανάλωση των συνιστώμενων επιπέδων βιταμίνης

Σκούρο δέρμα

Η αδυναμία των νεφρών να μετατρέψουν τη βιταμίνη D στην ενεργό μορφή της

Η αδυναμία της πεπτικής οδού να απορροφήσει επαρκώς τη βιταμίνη D

Εγκυμοσύνη και θηλασμός

Διατροφή

Ρύπανση

Ηλικία

Θεραπεία για ανεπάρκεια βιταμίνης D

Οι κύριες θεραπείες για ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι οι ακόλουθες:

Πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης D. Η συνιστώμενη δόση για τους περισσότερους ενήλικες είναι 600 IU, ενώ για τους ενήλικες ηλικίας άνω των 70 ετών το RDA είναι 800 IU. Για τα παιδιά κάτω των 12 μηνών, είναι 400 IU.

Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D, όπως τόνο, σολομό και σκουμπρί, καθώς και έλαια από συκώτι ψαριών. Επίσης, τρόφιμα όπως το τυρί και οι κρόκοι αυγών περιέχουν μικρές ποσότητες βιταμίνης D.

Αυξήστε την έκθεση στο φυσικό ηλιακό φως, κάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες που κάνουν επίσης καλό και στη γενική υγεία
4.6.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget