Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για τουρισμό και εστίαση, τι εξετάζουν στην κυβέρνηση

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επεξεργάζεται νέο πάκετο μέτρων για τη στήριξη των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές της χώρας που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις, εργαζομένους και νοικοκυριά αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Ιουλίου. Θα αφορούν:

- Τουρισμός: Μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με επιδοτήσεις δανείων, χρηματοδότηση επενδύσεων και εργασιών συντήρησης. Επίσης, εξετάζεται το σενάριο μεγαλύτερης μείωσης ή μηδενισμού της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το 2021 που θα κληθούν να καταβάλουν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Όσον αφορά τους εργαζομένους στον τουρισμό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την επέκταση στο επίδομα ανεργίας για όλο το έτος, μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν.


- Εστίαση: Σχεδιάζονται στοχευμένα μέτρα, καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι επιχειρήσεις γυρίζουν την πλάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Έτσι, εξετάζεται να αυξηθεί και να επιμηκυνθεί η επιδότηση των εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή να επανέλθει η δυνατότητα για αναστολή σύμβασης εργασίας με την καταβολή επιδόματος 534 ευρώ, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων. Επιπλέον, θα μειωθεί η προκαταβολή φόρου για το 2021 αναλογικά με το ποσοστό μείωσης του τζίρου, ενώ, τέλος, αναμένεται να ενεργοποιηθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε οι επιχειρήσεις να κρατηθούν όρθιες και να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης.

- Λιανεμπόριο: Εξετάζονται μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που βλέπουν τον τζίρο τους να καταρρέει. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μείωση προκαταβολής φόρου για το 2021, χρηματοδότηση και επιδοτήσεις των θέσεων εργασίας για να αποφευχθούν οι απολύσεις. Παράληλλα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η βελτίωση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Επιπλέον, εξετάζονται έκτακτα μέτρα για γεωγραφικές περιοχές που «ζουν» από τον τουρισμό, αλλά φέτος δοκιμάζονται από τη μείωση της τουριστικής κίνησης λόγω της πανδημίας.

Πρόκειται για νησιά ή τουριστικούς προορισμούς που το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχουν καθόλου ή θα έχουν ελάχιστους τουρίστες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε αυτές. Τέλος, αναμένεται να υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στις περιοχές που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.


DIKAIOLOGITIKA
26.6.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget