Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ρόδι: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον «βασιλιά» των φυσικών αντιοξειδωτικών!
Το ρόδι είναι ο «βασιλιάς» των φυσικών αντιοξειδωτικών. Πιο συγκεκριμένα οι σπόροι του ροδιού και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ισχυρότατα αντιοξειδωτικά έχουν προσελκύσει τελευταία το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ερευνητών.

Έρευνες δείχνουν ότι το έλαιο που προκύπτει από την επεξεργασία των σπόρων του ροδιού μπορεί να αποδειχθεί ισχυρός αντίπαλος στις σοβαρές νευροεκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Γιατί ναι μεν ο εκφυλισμός του εγκεφάλου είναι μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία, μπορεί όμως να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί, ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας, όπως πιστεύουν σήμερα οι επιστήμονες.

Όμως η μεγάλη πρόκληση για τους επιστήμονες, ήταν να βεβαιωθούν ότι το έλαιο από τα ρόδια, το οποίο φιλτράρεται από το συκώτι μας όπως και οι υπόλοιπες τροφές, καταλήγει πράγματι στα μέρη του σώματός μας που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

Κι αυτό, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις αντιοξειδωτικές ουσίες, είναι το γεγονός ότι δεν απορροφώνται σε επαρκείς ποσότητες από τον οργανισμό. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, όσο ρόδι και εάν φάμε δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον εγκέφαλο. Και αυτό αποτελούσε ένα μεγάλο πρόβλημα, μέχρι που οι Ισραηλινοί επιστήμονες με τη μέθοδο της νανοτεχνολογίας δημιούργησαν υδατοδιαλυτά μικροσταγονίδια, τα οποία καταφέρνουν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να διαπεράσουν το Αιματοεγκεφαλικό Φραγμό και να φτάσουν στον εγκέφαλο όπου και δρουν αντιοξειδωτικά.Με βάση αυτά τα δεδομένα, στη συνέχεια ανέπτυξαν το προϊόν GranaGard, το οποίο διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής για όσους θέλουν να καταπολεμήσουν την εκφύλιση των εγκεφαλικών τους κυττάρων, καθώς και όσους κινδυνεύουν από νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Με απλά λόγια το Granagard είναι ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει το έλαιο των σπόρων του ροδιού (Pomegranate Seed Oil - PSO) που έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε Πουνισικό Οξύ, ένα από τα πλέον ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά.

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία αναμφίβολα αποτελούν τη φυσική προστασία του οργανισμού έναντι των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ως δραστικές μορφές οξυγόνου, δημιουργούν κυκλώματα στα κύτταρα και καταστρέφουν τους νευρικούς ιστούς. Αυτή τη φυσική προστασία έρχεται να προσφέρει το GranaGard, το οποίο περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το έλαιο των σπόρων ροδιού, με τη σημαντική διαφορά όμως ότι η χρήση νανοτεχνολογίας καθιστά το έλαιο σπόρων ροδιού ικανό να φτάσει στους νευρώνες του εγκεφάλου και να τους προστατέψει από το οξειδωτικό στρες και από τις επιπτώσεις που αυτό επιφέρει.

Με ζητούμενη τη διατήρηση των εγκεφαλικών μας κυττάρων ζωντανών για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι εφικτό, το GranaGard έχει αναπτυχθεί για να συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης και της εξέλιξης των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Για να διατηρούμαστε ακμαίοι καθώς η ηλικία μας αυξάνεται, πρέπει να κρατήσουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα ζωντανά. Κάθε βήμα της επιστήμης προς τα εμπρός είναι και μία νίκη. Ακόμη και αν δεν βρεθεί ποτέ μια οριστική και ριζική θεραπεία για την άνοια και το Αλτσχάιμερ, αν οι επιστήμονες καταφέρουν να καθυστερήσουν τη διαδικασία εκφύλισης των εγκεφαλικών κυττάρων κατά μερικά χρόνια, θα έχουν πετύχει πολλά. Ας κρατήσουμε λοιπόν το μυαλό μας ζωντανό.
7.6.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget