Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου - Ξεκινά το θερινό ηλιοστάσιο
Στις 21.44 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) απόψε, Κυριακή 21 Ιουνίου θα σημειωθεί το πλανητικό φαινόμενο που ονομάζουμε θερινό ηλιοστάσιο και σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους για το Βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη, με τον Ήλιο να παραμένει στον ορίζοντα για περισσότερο από κάθε άλλη μέρα του έτους.

Αν και...

ημερολογιακά το καλοκαίρι υποτίθεται πως ξεκινά την 1η Ιουνίου στο Βόρειο ημισφαίριο της Γης, επιστημονικά το καλοκαίρι ξεκινά με το θερινό ηλιοστάσιο και τελειώνει με τη φθινοπωρινή ισημερία στις 22 Σεπτεμβρίου.

Από τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου και ύστερα, η διάρκεια των ημερών θα αρχίσει να μικραίνει, μέχρι ημέρα και νύχτα να έχουν την ίδια διάρκεια, κατά τη φθινοπωρινή ισημερία.

Στο Νότιο ημισφαίριο του πλανήτη μας, όπου το καλοκαίρι διαρκεί από τις 21 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σήμερα θα σημειωθεί το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο σημειώνεται επειδή ο άξονας της Γης δεν είναι κάθετος προς τον Ήλιο, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια που το Βόρειο ημισφαίριο βρίσκεται πιο κοντά προς το άστρο του ηλιακού μας συστήματος, να έχουμε τους πιο θερμούς μήνες.
21.6.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget