Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Καλλιάνος: «Έρχεται καύσωνας από την Τρίτη, πρώτο καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού για φέτος»


Καυτή… αναμένεται η εβδομάδα που έρχεται, με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να κάνει λόγο για ήπιο καύσωνα από την Τρίτη μέχρι και την Κυριακή, ​στο «πρώτο καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού για φέτος».

Το μελτέμι εξασθενεί από την Τρίτη, τελευταία μέρα του Ιουνίου και έρχεται… καύσωνας, έστω και ήπιος, όπως τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος, σε πρόβλεψή του, που ανάρτησε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, λοιπόν, «η εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει την περαιτέρω κίνηση των θερμών αερίων μαζών από τη βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βιώσουμε το πρώτο καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού για φέτος».

Ήπιος καύσωνας το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός, με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και να φτάνει στα επίπεδα ήπιου καύσωνα.

Όπως εξηγεί ο κ. Καλλιάνος, αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες:

Δευτέρα: 34-35°C
Τρίτη: 37°C
Τετάρτη: 36-37°C
Πέμπτη: 36°C
Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα

Ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ακόμα πως το σκηνικό του καιρού με τις υψηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα ήπιου καύσωνα θα επικρατήσει και σε ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα:

Πεδινά κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλικός Κάμπος
Κάμπος Αγρινίου
Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
Δυτική Πελοπόννησος
Αργολικός κάμπος
Μεσαρά (νότια Κρήτη)
Ρόδος
+plus.gr
29.6.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget