Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ιταλική πόλη δημιουργεί νέο νόμισμα για να αντιμετωπίσει τον COVID-19
 Κατοχικά Νέα

Η αξία του 1 Ducati θα ισούται με 1 ευρώ

Μια μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας με 550 κατοίκους, το Castellino del Biferno, άρχισε να κόβει το δικό του νόμισμα, που ονομάζεται Ducati, ως μέθοδος στήριξης της τοπικής οικονομίας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του CoinTelegraph

Ο δήμαρχος της πόλης Enrico Fratangelo, μελετούσε τα χρήματα για 12 χρόνια πριν αποκτήσει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ιδέες του.

“Αποφασίσαμε να κόψουμε χρήματα για να βεβαιωθούμε ότι η τοπική οικονομία θα μπορούσε να αντέξει τον αντίκτυπο της κατάστασης. Όσο μικρή και αν είναι αυτή η οικονομία, υπάρχουν τρεις ή τέσσερις επιχειρήσεις ακόμα ανοιχτές, χωρίς να εξετάσουμε μπαρ ή παμπ”, εξήγησε ο Fratangelo.

Το Ducati διανέμεται στους κατοίκους με βάση τις οικονομικές τους ανάγκες και μπορεί να δαπανηθεί για βασικά αγαθά. Για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε σύγχυση, η αξία του 1 Ducati θα ισούται με 1 ευρώ. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε 5.500 ευρώ από την κυβέρνηση για την έκδοση δελτίων φαγητού, και με την προσθήκη των δικών τους αποταμιεύσεων, μπόρεσαν να χρηματοδοτήσουν τη λύση.

Η όλη διαδικασία διαχειρίζεται τοπικά με υδατογραφημένο χαρτί, με ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί ότι δεν μεταδίδουν τον ιό, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη καταστήματος Antonio Lannaocone: Ξεκινάμε με υδατογράφημένο χαρτί με , στη συνέχεια εκτυπώνουμε τα χαρτονομίσματα – σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε με τη διοίκηση – σε ένα φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε στρώματα το φύλλο, έτσι ώστε οι λογαριασμοί να μπορούν να απολυμανθούν. Μόλις πλαστικοποιηθεί, κόβουμε το τραπεζογραμμάτια με τις τελικές του διαστάσεις. ”Κάθε δύο εβδομάδες, τα καταστήματα μπορούν να επιστρέφουν οποιοδήποτε Ducati στο δημοτικό συμβούλιο με αντάλλαγμα το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ.

Η ιδέα ενός τέτοιου νομίσματος έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία το 2016. Η Gioiosa, επίσης στα νότια της Ιταλίας, φιλοξενεί μια ομάδα αιτούντων άσυλο και χρησιμοποιεί ένα τοπικό νόμισμα που είναι αποδεκτό μόνο σε τοπικά καταστήματα. Αναφερόμενη ως «εισιτήρια», αυτή η προσέγγιση βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι τοπικές επιχειρήσεις επωφελούνται, μειώνοντας κάθε πιθανή ένταση με τις νέες αφίξεις.pentapostagma.gr
9.5.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget