Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Όλοι οι κανόνες για να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα – Τι θα ισχύει σε πτήσεις και ξενοδοχεία

newsit


Ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα αεροπλάνα που θα πρέπει να τηρηθούν για τις αφίξεις τουριστών. Όλο το σχέδιο και για τα ξενοδοχεία.Το φετινό καλοκαίρι είναι δύσκολο για την Ελλάδα εξαιτίας του κορονοϊού με τη χώρα μας να βάζει κανόνες στην άφιξη των τουριστών.

Για να γίνονται αφίξεις από το εξωτερικό θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα αεροπλάνα. Παράλληλα θα υπάρχει και ολόκληρο σχέδιο και στα ξενοδοχεία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ,

Ο υπουργός Τουρισμούς αναφέρθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να τηρηθούν ώστε να μπορούν να έρθουν τουρίστες στην Ελλάδα.


Για να μπορεί να επιβιβαστεί ένας επιβάτης από το εξωτερικό σε πτήση που έχει προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών να έχει λάβει πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορέας του κορονοϊού. Χωρίς το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα του απαγορεύεται η επιβίβαση.Στις πτήσεις από, προς και εντός της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις, δηλαδή η χωρητικότητά τους θα είναι πλήρης προκειμένου, σύμφωνα με όσα ανέφερε, προκειμένου έτσι να είναι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές.

Δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες για πτήσεις μέχρι και τέσσερις ώρες, αλλά μόνο συσκευασμένα σνακς.
Ξενοδοχείο καραντίνας σε κάθε τουριστική περιοχή

Οσον αφορά στους τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, προκειμένου να μην έχουμε τον κίνδυνο εγκλωβισμού τους και παραμονής σε καραντίνα στην Ελλάδα. Αυτό άλλωστε θα αποτελούσε αντικίνητρο για την επιλογή της χώρας μας ως τόπου διακοπών.

Το υπουργείο Τουρισμού σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα το οποίο θα λειτουργεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας”, όπου θα μεταφέρονται τουρίστες που διαπιστώνεται ότι είναι φορείς του κορονοϊού.

Παράλληλα κάθε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα θα υποχρεωθεί να συμβληθεί με γιατρό, ο οποίος είτε διά ζώσης είτε με τηλεϊατρική θα διαπιστώνει εάν ένας τουρίστας πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα των τεστ θα βγαίνουν εντός έξι ωρών προκειμένου όποιος διαπιστώνεται θετικός να μεταφέρεται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».

Θα γίνει, εξάλλου ειδική εκπαίδευση του προσωπικού κάθε ξενοδοχείου σε ειδικούς κανόνες υγιεινής.


Στα ξενοδοχεία δεν θα υπάρχουν μπουφέδες, αλλά θα γίνεται μόνο σερβίρισμα, πλην ίσως των πολύ μικρών ξενοδοχείων.

Στις παραλίες οι ξαπλώστρες θα είναι αραιωμένες και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο.

Οσον αφορά στα έσοδα από τον τουρισμό είπε πως πέρυσι ήταν 18 δισ. ευρώ και φέτος θα έχουμε το πολύ 8 δισ. ευρώ. Ο Χάρης Θεοχάρης προανήγγειλε διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως Βουλγαρία, Ισραήλ, Κύπρος, για την ελεύθερη μετάβαση και επιστροφή Ελλήνων τουριστών σε αυτές.
9.5.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget