Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μάσκες: Πώς θα τις χρησιμοποιούν οι μαθητές στο σχολείο

EIDISEIS
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

iEidiseis Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 - 18:42

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε, πως πρέπει οι μαθητές να χρησιμοποιούν την μάσκα στο σχολείο.


Αναφορικά με τους μαθητές και την χρήση μάσκας στο σχολείο, μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος λοιπόν, είπε πως οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν την μάσκα στα σχολικά λεωφορεία. Επίσης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία, για να γίνεται υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα στα σχολεία.

Ακόμη, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για φαινόμενα μπούλινγκ που μπορεί να υπάρξουν σε μαθητές που θα φοράνε μάσκα, είπε ότι «δεν θέλουμε bullying».

«Είναι σημαντικό το θέμα», πρόσθεσε στη συνέχεια και επισήμανε πως «μπορούμε να το αναφέρουμε στην επιτροπή».

«Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε να προκύψει κάτι τέτοιο», διευκρίνισε, καθώς «δεν εισηγηθήκαμε ποτέ για μάσκα μέσα στο σχολείο».

Απεργίες δασκάλων

Αντιδρά η ΟΛΜΕ στη σημερινή επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας έχει καλέσει όλους του εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας να παραστούν στα σχολεία σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου για τους μαθητές γυμνασίου και Α' και Β' λυκείου.

Με απόφασή της, η Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε 3ωρη στάση εργασίας και έχει προτρέψει τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) σε προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Επιπλέον, καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.
Πυρετώδεις προετοιμασίες από τους Δήμους

Σε ρυθμούς προετοιμασίας των σχολικών μονάδων βρίσκονται οι δήμοι της Αττικής, ενόψει της επιστροφής στις αίθουσες των μαθητών, αρχικά της Γ’ Λυκείου και στη συνέχεια των υπόλοιπων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι δημοτικές υπηρεσίες φροντίζουν ώστε η επαναλειτουργία να γίνει με ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, σύμφωνα και με τις οδηγίες των αρμόδιων επιστημόνων και του Υπουργείου Παιδείας, που έχει στείλει προς όλους τους δήμους μια πρώτη ποσότητα αντισηπτικών, τα οποία θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία.
7.5.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget