Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Έτσι θα αντιμετωπίσετε την ψυχική εξουθένωση που μας «δώρισε» η καραντίνα

dikaiologitikaΟι σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις της καραντίνας φαίνεται να είναι αρκετές και οι μελέτες που ερευνούν το θέμα αυτό διεξοδικά δεν είναι λίγες. Εξάλλου, ότι οι επιπτώσεις είναι αρκετές και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ψυχολογία μας είναι κάτι το οποίο το αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι χωρίς να διαβάσουμε καμία μελέτη. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιπτώσεις.


Πολλοί "έσπασαν" λέει αμερικανική μελέτη

Μια νέα μελέτη, η οποία βασίζεται σε δεδομένα που αντλήθηκαν από smartphone έδειξε ότι αρκετοί άνθρωποι “σπάνε” την καραντίνα, καθώς δεν αντέχουν την πίεση. Η μελέτη έγινε στο πανεπιστήμιο του Maryland.

Υπάρχουν αρκετά γραφήματα τα οποία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας πολλοί άρνθρωποι άρχισαν να "ξεφεύγουν" και να θέλουν να πηγαίνουν κόντρα στους κανόνες, ακόμα και στις περιπτώσεις που ο κορονοϊός ήταν σε έξαρση.


Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς η καραντίνα κουράζει τον άνθρωπο ψυχικά και σωματικά. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχική εξουθένωση είναι το κυριότερο πρόβλημα, καθώς εγκλωβίζει τον άνθρωπο και τον περιορίζει από τον κοινωνικό του περίγυρο.

"Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος ψυχικά για αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από εμάς στην αρχή το πήραν “ζεστά, αλλά δεν το βλέπουν πια με τη ίδια ματιά δύο μήνες μετά, καθώς είναι πολύ δύσκολο" τονίζει μεταξύ άλλων στο Yahoo Life ο Thea Gallagher, Υπεύθυνος που ειδικέυεται στην Θεραπεία του Άγχους στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να μην “τρελαθούμε”, γιατί μπορεί σταδιακά να μπαινουμε σε μια φάση “κανονικότητας” καθώς ξεκίνησε η άρση των μέτρων, ωστόσο ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν "αστειεύεται". ..

Τα μέτρα αντιμετώπισης της ψυχικής εξουθένωσης λόγω της καραντίνας και η συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr
5.5.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget