Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ο Μπιλ Γκέιτς χρησιμοποιεί τη πανδημία του κορωνοϊού για να προωθήσει ριζικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, παραδέχτηκε ότι ο Μπιλ Γκέιτς και η δική του διακυβέρνηση χρησιμοποιούν την κρίση του κορωνοϊού για να κάνουν ριζικές αλλαγές στη «ξεπερασμένη» παραδοσιακή εκπαίδευση.

Φυσικά η Ελλάδα, σύμφωνα και με...

την πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται να ακολουθεί κατά γράμμα αυτές τις επιδιώξεις στις οποίες αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης...! Δυστυχώς η Νέα Εποχή είναι εδώ!

«Είναι δύσκολο να αλλάξεις το status quo », είπε ο Cuomo . « Αλλά υπάρχουν στιγμές στην ιστορία όπου οι άνθρωποι λένε,« Εντάξει, είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος για αλλαγή. Το καταλαβαίνω». Νομίζω ότι αυτή είναι μια από αυτές τις στιγμές».

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς συνεργάστηκε με την πολιτεία της Νέας Υόρκης για να σχεδιάσει ένα προσχέδιο για την εκπαίδευση στο μετα-πανδημικό μέλλον, επιβεβαίωσε ο Cuomo, ο οποίος αναρωτιόταν ανοιχτά γιατί εξακολουθεί να υπάρχει το « παλιό μοντέλο ».

Η απομακρυσμένη – εξ’ αποστάσεως μάθηση και η απόλυτη εξάρτηση από την τεχνολογία θα μπορούσαν να γίνουν ένα μόνιμο κομμάτι της ζωής των μαθητών, ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας, εάν ξεκινήσουν οι ριζικές αλλαγές που προωθούνται από τον Μπιλ Γκέιτς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς βγήκε έξω από τα όρια δράσης του και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά της Αμερικής εκπαιδεύονται στο σχολείο. Ήταν επίσης ο κύριος υποστηρικτής του Common Core, το αμφιλεγόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Το Ίδρυμα Γκέιτς ξόδεψε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια και επηρέασε ένα εντυπωσιακό ποσό 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικάνικους φορολογούμενους πόρους για να καταστήσει το Common Core ως το υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών σε ολόκληρη τη χώρα.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2018, και μετά από ένα τεράστιο κύμα αποδοκιμασίας από γονείς και δασκάλους, ο Μπιλ Γκέιτς τελικά παραδέχτηκε ότι το δημιούργημα του και ο Μπαράκ Ομπάμα, ήταν μια αποτυχία.

« Με βάση όλα όσα έχουμε μάθει τα τελευταία 17 χρόνια, εξελίσουμε την εκπαιδευτική μας στρατηγική », έγραψε ο Γκέιτς στο blog του ως πρόλογο σε μια ομιλία που έδωσε στο Κλίβελαντ. Αυτή η δήλωση ακολούθησε παραδεχόμενος ότι η εκπαίδευση των ΗΠΑ ουσιαστικά δεν έχει βελτιωθεί στα χρόνια, αφού αυτός και το ίδρυμά του - σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση Ομπάμα - άρχισαν να κατευθύνουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα που τώρα παραδέχεται ότι απέτυχαν στην εφαρμογή τους στα παιδιά μας.

Τα κακά νέα είναι ότι ο Γκέιτς μιλάει για μια νέα ιδέα για τα σχολικά προγράμματα, ένα Common Core 2.0, αν θέλετε.

Είναι αυτό το μέρος του σχεδίου του για την εκπαίδευση νέων Νεοϋορκέζων; Φυσικά, γνωρίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς, οι ανελέητες φιλοδοξίες του δεν θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν με μια μόνο κατάσταση. Θα είναι η Νέα Υόρκη πρώτη και η υπόλοιπη χώρα στη συνέχεια.

Μετά την καταστροφική αποτυχία του Common Core, είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στον Bill Gates να έχει λόγο στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μας εκπαιδεύονται στο μέλλον.


Πηγή: Newspunch.com
ellinikiafipnisis.blogspot.com
9.5.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget