Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Επτά «εμβόλια» για την οικονομία - Ποιες μειώσεις φόρων εξετάζονται για επιχειρήσεις και ιδιώτες

enikos.grΤων Σίσσυ Σταυροπιερράκου, Δημήτρη Χριστούλια
Ένα ευρύ σχέδιο επτά παρεμβάσεων για την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας, την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του lockdown, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο την ταχύτερη επάνοδο της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία.

Στο επίκεντρο των κυβερνητικών μέτρων βρίσκεται η στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε η επιστροφή τους στην κανονικότητα να συνοδευτεί από την άμεση ανάκαμψή τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι άξονες του σχεδίου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, κινούνται προς δύο κατευθύνσεις.


- Παροχή φοροελαφρύνσεων προς τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορολογούμενους με μείωση ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού και της διαμονής με πρωινό, αναστολή τέλους διαμονής, μείωση του εταιρικού φόρου και μείωση της προκαταβολής φόρου, ώστε να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στη βιωσιμότητά τους και να αποφευχθούν τα λουκέτα. Ταυτόχρονα, σταθμίζονται τα περιθώρια για ελαφρύνσεις στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ.

- Στοχευμένα κλαδικά σχέδια για τη στήριξη της ακτοπλοΐας, των αερομεταφορών και κυρίως του τουρισμού, καθώς αποτελεί τον τομέα με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ. Στόχος είναι οι μειώσεις στη φορολογία που σχετίζονται με το τουριστικό πακέτο να εφαρμοστούν το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Ενα πρόσθετο σενάριο, που είναι υπό εξέταση, προβλέπει οι μειώσεις στον ΦΠΑ του τουρισμού να ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου 2020 και να έχουν προσωρινό χαρακτήρα, ήτοι να διαρκέσουν έως ότου ανακτηθεί το χαμένο έδαφος λόγω κορονοϊού. Αντίθετα, οι παρεμβάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων θα αποφασιστούν σε δεύτερο χρόνο, στις αρχές του φθινοπώρου, και αφού το οικονομικό επιτελείο έχει πλήρη εικόνα για τη διαμόρφωση των εσόδων αλλά και των επιπτώσεων της πανδημίας στις επιχειρήσεις.
Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Δείτε εδώ τη συνέχεια
4.5.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget