Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης: Τέσσερα μέτρα για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ στήριξη των επαγγελματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ο Δήμος Κατερίνης έχει λάβει αρκετά σωστά μέτρα για τη στήριξη των συνδημοτών μας. Χαιρόμαστε για αυτά, όπως επίσης και για την αποδοχή της πρότασής μας για τον μηδενισμό των δημοτικών τελών για όσους επαγγελματίες έχουν ΚΑΔ που επλήγη από τα μέτρα για τον κορωνοϊό.Τέσσερα μέτρα για την ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των συνδημοτών μας που ασχολούνται με τον καφέ και την εστίαση. Αυτός ο κλάδος επαγγελματιών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και ίσως κρισιμότερους του Δήμου μας, με χιλιάδες θέσεις εργασίας και μεγάλη συμμετοχή στο ετήσιο εισόδημα των δημοτών.

Προκειμένου ο Δήμος μας να σταθεί έμπρακτα και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στο πλευρό όλων αυτών που είδαν ξαφνικά τη ζωή τους να ανατρέπεται και καλούνται να αντεπεξέλθουν σε μεγάλες δυσκολίες, προτείνουμε:

1. Την άμεση έναρξη συζητήσεων του Δήμου με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών μας, έτσι να υλοποιηθεί η δημόσια πρόταση του υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, για το δικαίωμα επέκτασης του χώρου που θα μπορούν να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, χωρίς κόστος.

2. Έκπτωση των δημοτικών τελών μέχρι και το τέλος του 2022 κατά 90% για όλους όσους καταφέρουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στη δουλειά τους.

(Το ίδιο μέτρο προτείνουμε να ισχύσει για κάθε επαγγελματία του Δήμου μας που απασχολεί προσωπικό).

3. Εξασφάλιση κονδυλίου τουλάχιστον 50.000 Ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μεγάλη καμπάνια στο Facebook με στόχευση την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καλώντας τους γείτονές μας να έρθουν για βόλτα ή διανυκτέρευση στον Δήμο μας.

(Το μέτρο αυτό αφορά και γενικότερα όλο τον κλάδο του Τουρισμού)

4. Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο και τους άλλους φορείς, οργάνωση μίας συνδυαστικής δράσης;

Α. Λαχειοφόρος αγορά για όσους ψωνίζουν από ένα κατάστημα του Δήμου μας με έπαθλο κάθε εβδομάδα 500 Ευρώ

Β. Προβολή με διαφήμιση τα τοπικά ΜΜΕ.

(Το μέτρο αυτό θα ωφελήσει γενικότερα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως αντικειμένου).

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη νέα, δύσκολη εποχή που ξεκινάει

Με την κρίση να έχει ήδη κτυπήσει την πόρτα μας και τον Τουρισμό να είναι φέτος ο «μεγάλος ασθενής» για όλη την Ελλάδα, είναι μεγάλη η ανάγκη να στηρίξουμε ουσιαστικά όλους τους κλάδους της τοπικής μας οικονομίας.

Οι εκατοντάδες επαγγελματίες του Δήμου μας με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι ανάγκη να στηριχθούν ΜΕ ΕΡΓΑ από τον Δήμο. Τους χρειαζόμαστε όρθιους, για να προχωρήσουμε μαζί μέσα στην «οικονομική καταιγίδα» που ξεκινάει.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι σας ζητήσαμε:

Την άμεση συνεργασία με τα σχολεία για να φτάσει σε κάθε παιδί οικογένειας με οικονομική στενότητα ένα λάπτοπ ή μία ταμπλέτα, όπως επιτρέπει πλέον η σχετική ΠΝΠ της Κυβέρνησης
Τη συνολική αναδιαμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα έσοδα και τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει φέτος.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

7.5.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget