Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δάνεια: Αναστολή δόσεων έως τον ΣεπτέμβριοΈως τα τέλη Σεπτεμβρίου δίνεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής των δόσεων ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων των νοικοκυριών, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβαν οι τράπεζες.
Αναλυτικά:


-Η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank

Σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Εθνικής Τράπεζας, η Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας επεκτείνεται για επιπλέον τρεις μήνες, δηλαδή έως τις 30.9.2020, η δυνατότητα αναστολής καταβολής των δόσεων ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. «Οι πελάτες που επιθυμούν να αναστείλουν την καταβολή των μηνιαίων οφειλών τους μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους, πολύ εύκολα και γρήγορα, μέσω του www.alpha.gr, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Όσοι, δε, έχουν ήδη ενταχθεί στο υφιστάμενο πρόγραμμα τρίμηνης αναστολής και επιθυμούν επιπλέον παράταση, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα από 1 έως 30 Ιουνίου».

- Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Eλεύθερος Τύπος", αντίστοιχη περίοδο χάριτος προτίθενται να δώσουν τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δέχεται τα αιτήματα για αναστολή και μέσω winbank (η e-διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2020, με δυνατότητα παράτασης, ανάλογα με τις εκάστοτε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τους δικαιούχους των μέτρων στήριξης) όσο και η Eurobank, με την τελευταία να μεταθέτει τις όποιες ανακοινώσεις μετά την παρέλευση του τριμήνου, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με την κυβέρνηση.

Tι πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες

Αυτό, πάντως, που οφείλουν να γνωρίζουν οι δανειολήπτες είναι πως η περίοδος αναστολής είναι έντοκη, γεγονός που σημαίνει ότι οι τόκοι που αναλογούν σε αυτή θα προστεθούν στο ανεξόφλητο κεφάλαιο της οφειλής στο τέλος της περιόδου αναστολής.Παράλληλα, η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου παραμένει αμετάβλητη. Επομένως, οι δανειολήπτες θα παρατηρήσουν αύξηση στο καταβλητέο ποσό για τις δόσεις που θα καταβάλλουν μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής και μέχρι την εξόφληση του δανείου.

Πιστωτικές κάρτες

Διαφορετική πολιτική φαίνεται πως χαράσσουν οι τράπεζες όσον αφορά στις πιστωτικές κάρτες. Ειδικότερα, Alpha Bank και ΕΤΕ αποφάσισαν να εφαρμόσουν και σε αυτή την περίπτωση την αναστολή καταβολής των δόσεων έως το φθινόπωρο (η περίοδος αναστολής είναι, επίσης, έντοκη, με τους τόκους που αναλογούν σε αυτή να γίνονται απαιτητοί μετά το τέλος της), ενώ Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώσουν πέριξ του 2% της μηνιαίας δόσης έως τα τέλη Ιουνίου, με πιθανότητα επέκτασης για ακόμη ένα τρίμηνο.

Όπως εξηγούν στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" αρμόδιες πηγές, η διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των πιστωτικών καρτών εν καιρώ πανδημίας έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα προϊόν που δεν φέρει εξασφαλίσεις. «Στο πρόσφατο παρελθόν τα μεγαλύτερα… φέσια στις τράπεζες μπήκαν από καταναλωτές που είχαν πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια (ανέγγυα). Οι επιστολές που έστελναν… σωρηδόν τα ιδρύματα, καλώντας τους να ρυθμίσουν με “κουρέματα” έως και 90%, επέστρεφαν αναπάντητες, αναγκάζοντάς τα να ξεκινήσουν από εκεί τη διαδικασία πωλήσεων στα funds», σχολιάζουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν: «Κύριο μέλημά τους, λοιπόν, είναι να συντηρήσουν την κουλτούρα πληρωμών στους συγκεκριμένους πελάτες και δη σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες».


enikos.gr
7.5.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget