Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Μητσοτάκης: Το… πάτησε – Πακέτο 24 δισ. ευρώ για τη στήριξη του τουρισμού και την ανάταξη της οικονομίας


Φωτογραφίες από: Intime


Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στήριξη της εργασίας, μείωση των φόρων και τόνωση της επιχειρηματικότητας. Όλα όσα είπε στο νέο του διάγγελμα και εξειδίκευσαν οι αρμόδιοι υπουργοί.Η στήριξη της εργασίας, η μείωση των φορολογικών βαρών και η τόνωση της επιχειρηματικότητας είναι οι βασικοί άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης, που παρουσίασε στο νέο του διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης.

Οι παρεμβάσεις ανέρχονται σε 24 δισ. ευρώ και εστιάζουν κυρίως στο χώρο του τουρισμού. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι παρεμβάσεις αυτές έχουν παροδικό χαρακτήρα, ούτως ώστε η οικονομία το 2021 να εισέλθει σε μια φάση ισχυρής ανάκαμψης.
Ο Μητσοτάκης και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε, επίσης, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο μεταφράζεται σε επιδότηση της εργασίας που θ’ αντικαταστήσει την αποζημίωση ειδικού σκοπού, παρά το γεγονός ότι θα συνεχίσουν να τη λαμβάνουν όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές. Επίσης, μειώνεται ο ΦΠΑ σε όλο το φάσμα της εστίασης και τις μεταφορές – συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς – και παρατείνεται η μείωση ενοικίου για ολόκληρη τη θερινή περίοδο, όπως και το επίδομα ανεργίας.Ειδικά για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τους κοινοτικούς πόρους του προγράμματος SURE, όριο ασφαλείας παραμένει ο βασικός μισθός, κάτω από τα όρια του οποίου δεν θα επιτρέπεται να περικόπτονται οι αποδοχές των εργαζομένων, ενώ θα εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι ασφαλιστικές εισφορές και η κάλυψη των εργαζομένων. Όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν πάντως τη δυνατότητα να ρυθμίζουν αναλόγως το χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους έως τον Οκτώβριο, αξιοποιώντας και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης για τον τουρισμό

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι σύντομα θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει και «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου, με το ακριβές ποσοστό ν’ ανακοινώνεται σύντομα, ύστερα από μελέτη. Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, εντός του Μαΐου δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής για περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ ενεργοποιείται το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων, με το Δημόσιο να καταβάλλει εγγύηση έως και 80% των δανείων.Ειδικά για τον τουρισμό, τα εποχικά ξενοδοχεία θ’ ανοίξουν οριστικά στις 15 Ιουνίου και από την 1η Ιουλίου θα αποκατασταθούν σταδιακά οι αεροπορικές συγκοινωνίες από και προς το εξωτερικό. Στους επισκέπτες θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ, καθώς η πρόταση για τη διενέργεια τεστ 72 ώρες πριν το ταξίδι απορρίφθηκε και δεν περιλαμβάνεται στις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ.

Κλείνοντας, εξάλλου, ο πρωθυπουργός έστειλε κι ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες, αφού δήλωσε πρώτα αισιόδοξος ότι η μάχη της οικονομίας θα κερδηθεί, όπως κερδήθηκε και η μάχη της υγείας: «Θα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια πειθαρχία, την ίδια προσαρμοστικότητα και την ίδια αλληλεγγύη που προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Δείτε όλο το διάγγελμα του πρωθυπουργού


Οι 15 παρεμβάσεις του ΣταϊκούραΣε ό,τι αφορά τις επιμέρους ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργών, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για 15 συνολικά παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων κι εκτός αυτών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνεται το επίδομα ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους που δεν θα προσληφθούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο, η αναστολή της πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών για τις κλειστές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, αλλά και πρόγραμμα για επιδότηση των δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού κι έχουν στεγαστικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή τη στιγμή κι έως τον Οκτώβριο να συνεχίσει και να διευρύνει τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να λάβει στοχευμένα φορολογικά μέτρα και να αντιμετωπίσει το ιδιωτικό χρέος. Επίσης, από το φθινόπωρο, όσο θα σταθεροποιείται και θα ανατάσσεται η οικονομία τόσο «θα αποκτούμε περισσότερες δυνατότητες να δρομολογήσουμε πολιτικές με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, ώστε η χώρα να συνεχίσει από εκεί που ήταν πριν την πανδημία», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.
Δείτε όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών


Βρούτσης -κυρίως- για την αναστολή εργασίαςΟ Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας θα συνεχιστεί για το σύνολο των εργαζομένων μόνο στις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Όμως, από τον Ιούνιο παύει η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών γι’ αυτές τις επιχειρήσεις. Επίσης, επεκτείνονται τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν το Μάιο κατά δύο μήνες και μειώνονται από 100 σε 50 τα ελάχιστα ημερομίσθια για τη λήψη του εποχικού επιδόματος το φθινόπωρο. Τέλος, τριπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.
Δείτε όσα είπε ο υπουργός Εργασίας


Άδωνις για ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ και οικονομίαΟ Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων κι επιπλέον ανέφερε ότι με βάση τον αναπτυξιακό νόμο θα εγκριθούν δύο νέα προγράμματα το Μάιο και θα εγκριθούν από την ΕΕ πρόσθετες ενισχύσεις επενδυτικών σχεδίων ύψους 2,7 δις ευρώ. Επίσης, θα «τρέξουν» νέα έργα ΣΔΙΤ και στρατηγικές επενδύσεις ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ. Ειδικά για το ΕΣΠΑ και το νέο πακέτο της περιόδου 2021-2017, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων τόνισε ότι θα περιλαμβάνει εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση από τις αρχές του χρόνου και πρόσθετους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.
Δείτε όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης


Ο Θεοχάρης και το σχέδιο για τον τουρισμόΤέλος, αναφερόμενος στο σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης έδωσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Μεταξύ άλλων, τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και τα κάμπινγκ θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, ενώ από τις 15 Ιουνίου όλα τα υπόλοιπα καταλύματα και θα επέλθει το πρώτο στάδιο απελευθέρωσης πτήσεων προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για χώρες που θα προσδιοριστούν με βάση το επιδημιολογικό τους προφίλ. Την 1η Ιουλίου θα απελευθερωθούν οι πτήσεις από και προς όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας και οι τελευταίοι περιορισμοί θα αρθούν στις 15 Ιουλίου.


Ο υπουργός Τουρισμού ανέλυσε, επίσης, το επιχειρησιακό σχέδιο για τον ενδεχόμενο εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε κάποια τουριστική μονάδα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι τις επιχειρήσεις του τουρισμού καλύπτουν όλα τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν. Τέλος, θα υπάρξει στοχευμένη ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων εταιρικά voucher διακοπών για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
Δείτε όσα είπε ο υπουργός Τουρισμού

newsit

*Του Αιμίλιου Περδικάρη
Φωτογραφίες: Intime.
20.5.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget