Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Δήμος Κατερίνης: 210 tablets στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων παρέδωσε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Κώστας Κουκοδήμος: «Στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση. Διευκολύνουμε την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση»
Ιωάννης Νταντάμης: «Στήριξη μεγάλου αριθμού μαθητών που έχουν ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού»

Καθ΄ οδόν για τις σχολικές μονάδες των δημοτικών σχολείων της Κατερίνης, σε εκπλήρωση της ανάγκης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω του COVID-19 είναι 210 tablets, τα οποία, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης Ιωάννης Νταντάμης παρέδωσαν την Παρασκευή (15/5), παρουσία και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιου Μπαρμπαγεωργόπουλου, στους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων, για χρήση από τους μαθητές.

«Λάβαμε αρχικά υπόψη μας τα αιτήματα των διευθυντών των σχολικών μονάδων για τη στήριξη μεγάλου αριθμού μαθητών, που όπως διαπιστώθηκε έχουν ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού και δεν καθίσταται δυνατή η συμμετοχή στην παιδαγωγική, μαθησιακή διαδικασία» εξηγεί ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Ιωάννης Νταντάμης, ο οποίος τονίζει, ότι, η αγορά του εξοπλισμού - που θα παραδοθεί σταδιακά στους μαθητές όλων των σχολείων - αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής.
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Στην πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση. Είναι υποχρέωση μας να τα στηρίξουμε, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του κρίσιμου τομέα της παιδείας και στον εφοδιασμό των νέων μας με τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές για προσωρινή χρήση, με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης - παραλαβής, για όσο διάστημα αυτό απαιτείται. Ο παραλήπτης γονέας/κηδεμόνας αναλαμβάνει την υποχρέωση της επιστροφής της συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι, για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας.
Βέβαια, όπως διευκρινίζει ο κος Νταντάμης: «Η στήριξη των μαθητών με έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού αποτελεί ένα δυσεπίλυτο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σύνολο του, καλύπτουμε όμως τις περισσότερες στο μέτρο του εφικτού ανάγκες».
16.5.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget