Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τι περιμένουν οι ξενοδόχοι σε Χαλκιδική και Πιερία για να λειτουργήσουν το καλοκαίριΤο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των τουριστικών θέρετρων σε...
Χαλκιδική και Πιερία, με δεδομένο ότι η αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων παρατείνεται ως το τέλος του Μαΐου, όπως δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Η Χαλκιδική ως νούμερο ένα προορισμός της Βόρειας Ελλάδας ζει, όπως και όλη η χώρα, σε απόλυτη αβεβαιότητα καθώς η προέλευση των τουριστών είναι κυρίως από την Ευρώπη η οποία ταλανίζεται από τη πανδημία που έχει ενσκήψει, όπως διευκρινίζει ο κ.Τάσιος. Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι χρειάζεται «να έχουμε έτοιμο ένα plan b που θα εξετάζει το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν φέτος τα ξενοδοχεία και τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτήν την κατάσταση. Γι αυτό και περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων από την κυβέρνηση, τα οποία θα δώσουν το στίγμα για να μπορέσουμε να δούμε πώς και αν θα λειτουργήσουμε».

Ο οδικός τουρισμός θα μπορούσε να δώσει μια μικρή ανάσα στους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας καθώς τόσο η Χαλκιδική όσο και η Πιερία είναι αγαπημένοι προορισμοί των γειτόνων από τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον κ.Τάσιο, θα υπάρξει σαφής εικόνα όταν θα ανοίξουν τα σύνορα και καθοριστεί το πλαίσιο των ελέγχων που θα γίνονται και των προϋποθέσεων που θα τεθούν.

«Στον οδικό τουρισμό, εκτός από τους μεμονωμένους ταξιδιώτες, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα τουριστικά λεωφορεία, καθώς εκεί υπάρχει ανησυχία για τα κριτήρια υγείας που θα τεθούν και τον τρόπο που θα ταξιδεύει ο κόσμος», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι αεροπορικές συνδέσεις, τις οποίες περιμένουν με αγωνία οι tour operators προκειμένου να συνεχίσουν τα προγράμματά τους, σύμφωνα με τον κ.Τάσιο, ο οποίος τονίζει ότι από τις 54.000 ξενοδοχειακές κλίνες που υπάρχουν στο νομό Χαλκιδικής, οι 35.000 λειτουργούν με το γνωστό μαζικό μοντέλο του tour operating». Σε αυτήν τη φάση, προσθέτει, τα συμβόλαια των μεγάλων παικτών της αγοράς είναι στην ουσία αδρανή. «Από την πλευρά τους συγχρόνως πιέζουν να μειωθούν οι τιμές και ζητούν πίστωση 60 ημερών από τους ξενοδόχους», επισημαίνει ο κ.Τάσιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Πιερία, όπου όπως σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά, πρέπει να τεθούν με σαφήνεια οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ξενοδοχείων όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτά. «Για εμάς είναι σημαντικό να δούμε τι υγειονομικά πρωτόκολλα χρειάζεται να εφαρμοστούν, προκειμένου να εξετάσουμε πώς αυτό είναι εφικτό να γίνει, να εκτιμήσουμε το κόστος και άλλα δεδομένα για να έχουμε μια σαφή εικόνα, ώστε να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις», επισημαίνει η κ.Ξυπτερά.

Τις επόμενες μέρες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την ΠΟΞ αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις στην κυβέρνηση για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία το καλοκαίρι.

Στη Χαλκιδική πάντως, όπως επισημαίνει ο κ.Τάσιος, το 50% των ξενοδόχων εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καθόλου φέτος.

«Πλέον όταν μιλάμε για άνοιγμα ξενοδοχείων αναφερόμαστε στον Ιούλιο. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό», υπογραμμίζει ο κ.Τάσιος και προσθέτει ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, καθώς σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος θα πρέπει να εφαρμοστεί καραντίνα 14 ημερών, κάτι που επίσης πρέπει να λάβει ο ξενοδόχος υπόψη του και να έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα».

Την ίδια ώρα ο κ.Τάσιος εκφράζει την ανησυχία του για «την παραξενοδοχεία και τα φαινόμενα βραχυχρόνιας μίσθωσης που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν αυστηροί έλεγχοι».
25.4.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget