Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αστροφυσικοί μιλούν για εξωγήινη ζωή σε μία τεράστια Γη σχετικά κοντά μας


Μια γιγαντιαία υπερ-γη — ένας πλανήτης με μάζα μεγαλύτερη από τη Γη, αλλά μικρότερη από εκείνη του Ουρανού και του Ποσειδώνα — που βρίσκεται «μόλις» έξι έτη φωτός μακριά μας, μπορεί να φιλοξενεί εξωγήινη ζωή, σύμφωνα με τους ερευνητές του πιστημίου Βιλανόβα.

Ο πλανήτης, που ονομάζεται Barnard b, περιστρέφεται γύρω από έναν παλιό κόκκινο νάνο που ονομάζεται Αστέρι του Barnard, ο οποίος όμως λόγω της μεγάλης του ηλικίας, δεν είναι πλέον ικανός να παράγει αρκετή θερμότητα για να ζεσταίνει τον πλανήτη, όπως αναφέρει το sputniknews.gr

Ως εκ τούτου, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη πιστεύεται ότι είναι περίπου —150 βαθμούς Κελσίου, παρόμοια με το φεγγάρι του Δία, την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο πλανήτης είναι πιθανό να έχει ζεστό πυρήνα, ο οποίος, σε συνδυασμό με την ισχυρή γεωθερμική δραστηριότητα, μπορεί να παράγει αρκετή θερμότητα για να διατηρήσει πρωτόγονες μορφές ζωής βαθιά κάτω από την επιφάνεια.

«Η γεωθερμική δραστηριότητα θα μπορούσε να υποστηρίξει «ζώνες ζωής» κάτω από την επιφάνεια της, παρόμοιες με τις επιφανειακές λίμνες που βρίσκονται στην Ανταρκτική», αναφέρει ο Έντγουαρντ Γκίναν, ένας αστροφυσικός του Πανεπιστημίου Βιλανόβα.


Αυτό που οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή είναι εάν υπάρχει νερό στον πλανήτη, το οποίο πιστεύεται ότι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής.

Με ηλικία 9 δισ. ετών, το αστέρι Barnard είναι περίπου δύο φορές πιο παλαιό από τον ήλιο μας, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου 4,6 δισ. ετών.

«Το σύμπαν παράγει πλανήτες σε μέγεθος παρόμοιο με τη Γη πολύ νωρίτερα από την ύπαρξη του πλανήτη μας ή του Ήλιου», δήλωσε ο Γκίναν.ABC@farhanjamil1975Alien life could exist on frozen and rocky 'super-Earth' Barnard b just six light-years away from us, study finds.


2
5:59 PM - Jan 14, 2019
Twitter Ads info and privacy
See ABC's other Tweets


Ο αστερισμός του Barnard είναι το δεύτερο πιο κοντινό σύστημα στον ήλιο. Μόνο το Άλφα του Κενταύρου βρίσκεται πιο κοντά, σε απόσταση 4 έτη φωτός. Η ύπαρξη του Barnard b επιβεβαιώθηκε μετά από δύο δεκαετίες παρατηρήσεων χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία από τηλεσκόπια και όργανα. Δυστυχώς, ακόμα και τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια δεν είναι σε θέση να καταγράψουν απευθείας εικόνες ενός πλανήτη που βρίσκεται τόσο μακριά, σημειώνει η Daily Mail.

diadrastika.com   -  Κατοχικά Νέα
26.4.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget