Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Έρχεται ευρωπαϊκό «σχέδιο Μάρσαλ» για τις οικονομίες
THESSNEWS

Για ένα «ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ» μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο Star.


Ο κ. Σχοινάς έκανε λόγο για ένα ευρωπαϊκό υπερόπλο βοήθειας στις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοιό, το οποίο θα φτάσει ακόμη και τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ:

«Όντως, η ύφεση θα είναι μεγάλη. Και πώς να μην είναι όταν όχι μόνο η Ευρωζώνη αλλά όλος ο πλανήτης ουσιαστικά σταμάτησε, έβαλε χειρόφρενο, “πάγωσε” κάθε είδους οικονομική και κοινωνική διεργασία. Αυτό, όμως, από μόνο του είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο, για την επάρκεια της ευρωπαϊκής απάντησης. Αυτό που λέμε ένα ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ, δεν είναι πια μια ρητορική έκφραση. Περί αυτού πρόκειται. Όταν η Ευρώπη συζητά τις λεπτομέρειες αυτού του υπερόπλου, που θα ακουμπάει τα 3 τρις ευρώ, καταλαβαίνετε για τι μεγέθη μιλάμε. Για μεγέθη που δεν έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε ναι, η ρευστότητα που θα ακολουθήσει θα είναι συμμετρική των αποτελεσμάτων που έφερε η κρίση στη ζωή και την οικονομία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει συμμάχους στην προσπάθειά της, ώστε η ευρωπαϊκή βοήθεια να δοθεί με τη μορφή επιδοτήσεων και όχι δανείων:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι μόνη της σε αυτήν την επιδίωξη. Πολλές άλλες κυβερνήσεις των κρατών- μελών συγκλίνουν στο ότι η απάντηση θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο μέγεθος της απειλής. Και το μέγεθος της απειλής, που είναι συμμετρική, θα απαιτεί και μια συμμετρική απάντηση. Το να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό μίγμα της απάντησης, σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε και επιδοτήσεις, όχι δάνεια.

Και το πώς ακριβώς στο τέλος θα διαμορφωθεί αυτή η ισορροπία επιδοτήσεων και δανείων, είναι ένα από τα λίγα βασικά ζητούμενα που απομένουν ακόμα, αλλά σε αυτήν της την προσπάθεια η ελληνική κυβέρνηση σίγουρα δεν είναι μόνη, πολλές κυβερνήσεις βλέπουν με ευαισθησία αυτό το θέμα των επιδοτήσεων».
26.4.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget