Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Στοπ στις εξαγωγές σιτηρών έβαλε η Ρωσία
 
Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο.

Μετά την Ρουμανία που αποφάσισε να απαγορεύσει με στρατιωτικό διάταγμα την εξαγωγή σιτηρών σε χώρες εκτός ΕΕ, προκαλώντας την αντίδραση… Βορίδη, έρχεται τώρα η Ρωσία, με ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας της στις 26 Απριλίου, να ανακοινώσει αναστολή εξαγωγών στα σιτηρά της έως την 1η Ιουλίου, παρακάμπτοντας τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών για το θέμα.

Το Ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε στις 26 Απριλίου ότι αναστέλλει την εξαγωγή των περισσότερων σιτηρών μέχρι την 1η Ιουλίου, φαινομενικά παρακάμπτοντας τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών που ζητούν από χώρες να μην διαταράξουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας COVID-19.

Σημειωτέον ότι οι ηγέτες του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) προειδοποίησαν με κοινή δήλωσή τους στα τέλη Μαρτίου ότι καθώς οι χώρες προχωρούν στη θέσπιση μέτρων με στόχο τη διακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές επιπτώσεις στην προμήθεια τροφίμων ή οι ακούσιες συνέπειες στο παγκόσμιο εμπόριο και την επισιτιστική ασφάλεια.


Η Ρωσία εξήγαγε περισσότερους από 35.000.000 τόνους σιταριού και 43.000.000 τόνους όλων των δημητριακών το 2018-19

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές ο Κώστας Μερτζεμέκης, παραγωγός, γεωπόνος και έμπορος σιτηρών από το Κιλκίς τόνισε την ανάγκη μιλώντας στον ΑγροΤύπο, το Ελληνικό κράτος και το ΥπΑΑΤ, να συγκεντρώσουν 300.000 τόνους μαλακό σιτάρι, για επισιτιστική ασφάλεια.

Μπίκας Αλέξανδρος


agrotypos.gr-Κατοχικά Νέα
28.4.20
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget