Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Τσιόδρας: Από 35°C και άνω φαίνεται πως η ζωή του ιού πέφτει στα 2 λεπτά

Μετά τη δημοσίευση της αμερικανικής έρευνας ότι ο κορονοϊός δεν επιβιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες, «πολλοί από εμάς έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο καλοκαίρι για τη χαμηλότερη μετάδοσή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας στη καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.


«Από ό,τι φαίνεται, όχι άδικα παρότι τα ευρήματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε πως «σε μη πορώδεις επιφάνειες, όπως το ατσάλι, ο κορωνοϊός χάνει τη δύναμή του εντός 18 ωρών σ’ένα σκοτεινό και χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλον, ενώ σ’ ένα υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλον, η ζωή του πέφτει σε έξι ώρες». «Σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών, η ζωή του ιού πέφτει στα 2 λεπτά. Η έκθεση του ιού στην ηλιακή ακτινοβολία φαίνεται ότι βοηθάει στη μείωση της παρουσίας του ιού στο περιβάλλον. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε» είπε χαρακτηριστικά.


Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν πολύ προσεκτικός στα λόγια τους χρησιμοποιώντας τη λέξη «φαίνεται» από τα ευρήματα Αμερικανών επιστημόνων ότι ο κορωνοϊός αντέχει λιγότερο σε συνθήκες υγρασίας και ζέστης.

Ακόμη, σημείωσε ότι σύμφωνα με τους ερευνητές, το αντισηπτικό διάλυμα ήταν πολύ αποτελεσματικό απολυμαντικό γι’ αυτόν τον ιό.

Πάντως, ο Σ. Τσιόδρας κατέληξε αναφερόμενος σε νεότερη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ότι δεν υπάρχουν νεότερα δεδομένα για το κατά πόσο η θερμοκρασία ή η υγρασία μπορεί να συμβάλλουν στην επιβίωση του ιού.
25.4.20

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget