Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Στον «αέρα» η διάσωση του Ερυθρού Σταυρού - Το Πρωτοδικείο απέρριψε το νέο καταστατικό
Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), μετά την απόρριψη του νέου καταστατικού από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το νέο αυτό καταστατικό υπερψήφισε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2018, ώστε μετά την επικύρωσή του από το Πρωτοδικείο να ξεκινήσουν οι εγγραφές νέων μελών, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ).

Η διοίκηση Μαμαντόπουλου προφανώς δεν περίμενε ότι το νέο καταστατικό θα «κολλήσει» στο Πρωτοδικείο, μία εξέλιξη η οποία για άλλους ήταν αναμενόμενη. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει ήδη καταστατικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Πρωτοδικείο, το οποίο έχει αντικαταστήσει το παλαιό του 1965. Αυτό είναι το καταστατικό που ψήφισε η διοίκηση Αυγερινού, το 2015 και στη συνέχεια το προσέβαλε στη Δικαιοσύνη μερίδα μελών του ΕΕΣ, φερόμενων ως του περιβάλλοντος Μαρτίνη. Πρωτοδίκως η διοίκηση Αυγερινού δικαιώθηκε το 2017, όμως, το περιβάλλον Μαρτίνη άσκησε έφεση. Καθώς η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, αφού η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Απρίλιο του 2019, το καταστατικό Αυγερινού για το Πρωτοδικείο παραμένει σε ισχύ. Οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης είναι ότι καθίστανται νομικά έωλες και οι εκλογές του Ιουνίου του 2018, καθώς πραγματοποιήθηκαν με το καταστατικό του 1965 που όμως είχε αντικατασταθεί, και η Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου η οποία επίσης συγκλήθηκε με το παλαιό καταστατικό. Επιπλέον, στις εκλογές του Ιουνίου θεωρήθηκαν έγκυρες οι ψήφοι δι’ αντιπροσώπου με βάση το παλαιό καταστατικό. Όμως, το ισχύον κατά το Πρωτοδικείο καταστατικό της διοίκησης Αυγερινού, δεν προβλέπει ψήφο δι’ αντιπροσώπου. Τώρα, η διοίκηση Μαμαντόπουλου φέρεται να ψάχνει τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πρωτοδικείου.

Για τις εξελίξεις αυτές, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο της ΔΟΕΣ, Francesco Rocca.

Αναλυτικά, ο κ. Αυγερινός αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Francesco Rocca,

Πρόεδρε της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου,

Δια της παρούσης θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τούτο διότι σας θεωρώ τίμιο και ειλικρινή Ερυθροσταυρίτη που το αποδεικνύετε εμπράκτως. Οι αγώνες σας για την επανίδρυση του Ερυθρού Σταυρού στην Ιταλία χαρακτηρίζουν το ήθος και τις αρχές σας. Άλλωστε σας συνεχάρην προσωπικά, περιχαρής για την εκλογή σας, στην Αττάλεια της Τουρκίας, ελπίζοντας στην ουσιαστική συνδρομή σας προκειμένου να προχωρήσουμε στην επανίδρυση και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Είμαι πλέον πεπεισμένος (όπως και τα άλλα 24 άτομα του δικού μου Κ.Δ.Σ.) ότι παραπλανηθήκατε ηθελημένα από ανθρώπους που ενώ γνώριζαν την αλήθεια, για προσωπικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα, σας επέβαλαν την παράνομη άποψή τους.
Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου σας παραθέτω τις παρακάτω επεξηγήσεις συγκεκριμένα:

Τον Απρίλιο του 2015 παρουσία της Πρόεδρου και όλων των μελών της C.M.C. (που ήταν παρόντες σε όλη τη διαδικασία, όλη την ημέρα) ψηφίστηκε το νέο καταστατικό, με απόλυτη πλειοψηφία των ¾ των ψηφισάντων. Όλα τα ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν με απαίτηση, υπόδειξη και έγκριση της I.F.R.C που μάλιστα εάν δεν ψηφιζόταν θα αποβάλλονταν ο Ε.Ε.Σ. από την Διεθνή Ομοσπονδία.

Με το πέρας των εκλογικών διαδικασιών εισπράξαμε τα θερμά συγχαρητήρια όλων. Εν συνεχεία όπως ορίζει η νομοθεσία το καταστατικό αυτό υποβλήθηκε στο δικαστήριο (Πρωτοδικείο) και εγκρίθηκε. Αμέσως λοιπόν έπαψε να ισχύει το παλαιό καταστατικό (εποχής 1965).

Ως όριζε, λοιπόν, το νέο καταστατικό με διευρυμένη εκλογική βάση προχωρήσαμε στην εγγραφή 11.500 νέων μελών, όμως δύο μέρες προ των εκλογών οι φίλοι του Μαρτίνη υπέβαλαν ασφαλιστικά μέτρα και ανέκοψαν τις επικείμενες εκλογές. Η δίκη έγινε τον Οκτώβριο 2016 άλλα η απόφαση, όπως γίνεται στα Ελληνικά δικαστήρια, αργούσε να εκδοθεί.

Η ΔΟΕΣ (εξ αιτίας αυτού) έστειλε την επιτροπή C.M.C με τον Πρόεδρο της Dr W. Κopetzky στην Ελλάδα ο όποιος συναντήθηκε με τις αντιμαχόμενες πλευρές και μας ανακοίνωσε τρεις απαιτήσεις. Η μία απαίτηση ήταν καμία αντιμαχόμενη πλευρά να μην εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, όποτε αυτή εκδιδόταν. Εμείς (εγώ προσωπικά) υπογράψαμε αμέσως την συμμόρφωση μας με όλες τις απαιτήσεις της επιτροπής.

Η απόφαση εξεδόθη τον Δεκέμβριο 2017 και δικαίωσε πλήρως την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης του Απριλίου 2015 εγκρίνοντας το νέο καταστατικό (απαιτώντας απλά την αλλαγή δυο-τριών ασήμαντων άρθρων ώστε να είναι σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία).
Σημαντικό γεγονός είναι ότι αμέσως μετά έγινε συνάντηση μας με τον δικηγόρο του Ε.Ε.Σ. και εμού προσωπικά στα γραφεία του νομικού συμβούλου της Δ.Ο.Ε.Σ. κου Φατούρου, ο οποίος και απεδέχθη την εγκυρότητα της απόφασης. Τούτο γνώριζε και ο Μr Cano Ruben (head of country office in Greece).

Δυστυχώς οι φίλοι του Μαρτίνη αγνοώντας επιδεικτικά τις απαιτήσεις της ΔΟΕΣ υπέβαλαν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου. Ως εκ τούτου ορίστηκε δικάσιμος τον Απρίλιο του 2019.

Από εκείνη την στιγμή κι έπειτα άρχισαν όλες οι παράνομες πράξεις και ενέργειες που δεν τιμούν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και οδήγησαν την κοινή γνώμη στην απαξίωση του κινήματος (όταν εμείς επί τρία χρόνια με τεράστιο αγώνα επαναφέραμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λάου στον Ε.Ε.Σ. και βοηθήσαμε τα μέγιστα την ΔΟΕΣ στο προσφυγικό πρόβλημα, εισπράττοντας εύσημα από όλες τις πολιτικές και πολιτειακές αρχές και από εσάς προσωπικά).

Τον Φεβρουάριο του 2017, το Υπουργείο Υγείας υποβάλλει πρόταση στο δικαστήριο (καθότι επείσθη από την ΔΟΕΣ ότι κινδυνεύει ο Ε.Ε.Σ, να εκδιωχθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία, επειδή καθυστερεί πολύ η εκδίκαση της έφεσης) και τοποθετεί νέο Κ.Δ.Σ., θεωρώντας ότι αυτοί θα έσωζαν τον ΕΕΣ από την αποβολή.


Δυστυχώς, η ΔΟΕΣ το απεδέχθη και το νέο ΚΔΣ όλως παρανόμως προέβη σε εκλογές (Ιούνιος 2018) με το παλαιό καταστατικό (που είχε καταργηθεί και δεν ίσχυε).

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκλέγονται οι παλαιοί φίλοι του Μαρτίνη.

Αξίζει να σημειωθεί το μέγεθος της αλλοίωσης των εκλογικών συνθηκών, αφού σε εμάς είχαν απαγορεύσει να παραστούμε τοποθετώντας σωματοφύλακες στις εισόδους της εκλογικής αίθουσας.

Στη συνέχεια το νέο Κ.Δ.Σ προκηρύσσει ΓΣ (02 Δεκεμβρίου 2018) με το παλαιό πάλι καταστατικό (που δεν ίσχυε) και ψηφίζουν ξανά νέο καταστατικό.

Το δυσάρεστο και στενάχωρο σημείο είναι πως και στις δυο παράνομες αυτές εκλογές ήταν παρών ως εκπρόσωπος της ΔΟΕΣ ο Mr Ruben Cano (παρότι είχε πλήρως ενημερωθεί για τις παράνομες αυτές πράξεις που ήταν και νομικά κολάσιμες).

Όπως ήταν αναμενόμενο το καταστατικό αυτό που υπεβλήθη στο δικαστήριο μετά τις εκλογές της 2ας Δεκεμβρίου, απερρίφθη αμέσως ως παράνομο, καθότι η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές έγιναν με καταστατικό που είχε καταργηθεί και δεν υπήρχε.

Μετά τα παραπάνω, κύριε Πρόεδρε τα οποία πολλάκις είχαμε επισημάνει στην ΔΟΕΣ και δια ζώσης και εγγράφως, εξόχως προσβλητικά για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο, διερωτώμεθα ευλόγως:

1) Ποιοι και γιατί σας παραπλάνησαν;

2) Οι νομικοί σας σύμβουλοι στην Αθήνα γιατί δεν σας ενημέρωσαν για την αλήθεια που ίσχυε;

3) Γιατί καταργήθηκε δολίως η δική μας απολύτως επιτυχημένη διοίκηση και χάθηκε ένας ολόκληρος πολύτιμος χρόνος που είχε σαν αποτέλεσμα τον διασυρμό του ΕΕΣ, αφού οι δυο διαδοχικές διοικήσεις, με τις οικονομικές και άλλες έκνομες πράξεις τους, διασπάσθηκαν εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες και κοροϊδεύοντας την ελληνική κοινωνία αφού όλοι τους μαζί επί τόσους μήνες παίρνανε τις αποφάσεις και όλοι μαζί υπέγραφαν (πλην 2-3 εξαιρέσεων);

4) Ποιοι αλήθεια παρέσυραν και το Υπουργείο Υγείας, (με συκοφαντίες, λασπολογίες και συνεχή ψέματα) σε λάθος αποφάσεις;

5) Ποιοι θα λογοδοτήσουν και πότε θα πληρώσουν για τις ελεεινές αυτές πράξεις που έβλαψαν ανεπανόρθωτα τον ΕΕΣ;

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αναμένουμε από εσάς, τον εγγυητή της νομιμότητας και κανονικότητας, να πράξει τα δέοντα για να ικανοποιηθεί, τουλάχιστον, το «περί δικαίου αίσθημα» των αγνών Ελλήνων Ερυθροσταυριτών και να τιμηθεί όπως της αρμόζει και της αναλογεί η μεγάλη παράδοση και παρακαταθήκη του ΕΕΣ που μας κληρονόμησαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Dr Αντώνιος Αυγερινός,
π. Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.»
10.12.18

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget